Obiectul care nu are ce căuta în dormitor. Îți perturbă somnul și provoacă anxietate

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
obiectul care nu are ce cauta in dormitor - FOTO: Freepik
obiectul care nu are ce cauta in dormitor - FOTO: Freepik

Obiectul care nu are ce căuta în dormitor îți provoacă insomnie, stres, anxietate și confuzie. Este unul din cele mai nocive lucruri pentru somn și nu este vorba de televizor.

Obiectul care nu are ce căuta în dormitor este nociv pentru somn. Dacă aveți nevoie disperată de un somn bun, poate ar fi bine să luați în considerare eliminarea tuturor oglinzilor din dormitorul dumneavoastră.

Un expert în somn a dezvăluit că natura reflectantă a acestora ar putea fi ceea ce vă împiedică să adormiți - și ar trebui să luați în considerare în mod serios și amenajarea spațiului.

Potrivit expertului, Priya Sher, oglinzile reflectă energia și lumina în jurul camerei, iar dacă acestea se află vizavi de o fereastră, poate fi greu de dormit.

”Evitați să aveți oglinzi mari care să vă reflecte în timp ce dormiți, deoarece acestea activează energia și pot provoca o perturbare a somnului”, a spus Priya.

Există o serie de motive pentru care unele persoane consideră că nu ar trebui să aibă oglinzi în dormitor, potrivit The Sun.

Vezi și: Cum trebuie să te ștergi în zona intimă după ce ai avut scaun. Câte bucăți de hârtie igienică trebuie, de fapt, să folosești

De ce să nu amplasezi o oglindă în dormitor

Din punct de vedere al somnului, există câteva aspecte de luat în considerare atunci când aveți oglinzi în dormitor. Care este efectul acestora asupra somnului.

Reflexii deranjante

Dacă o oglindă este poziționată astfel încât să reflecte lumina artificială sau lumina naturală care intră în cameră în timpul nopții, aceasta ar putea crea reflexii deranjante pe pereți sau pe plafon. Aceste reflexii pot interfera cu somnul, deoarece creierul dvs. poate percepe aceste mișcări de lumină ca pe ceva distractiv sau deranjant.

Vezi și: Planta cu flori superbe, toxică pentru oameni și animale. Se află în casele românilor de ani de zile

Stres și anxietate

Pentru unele persoane, să vadă propria imagine în oglindă înainte de culcare poate provoca stres sau anxietate, deoarece pot începe să se autoanalizeze sau să-și facă griji cu privire la aspectul lor în loc să se relaxeze în pregătirea pentru somn.

Confuzie și dezorientare nocturnă

În cazul unor oglinzi mai mari sau în camere mai întunecate, reflexiile pot crea o senzație de confuzie sau dezorientare nocturnă, deoarece creierul poate avea dificultăți în a distinge între realitate și reflexie. Acest lucru ar putea determina o persoană să se trezească sau să se simtă mai puțin odihnită.

Vezi și: Știai că sunt necesare aproximativ 200.000 de încruntări pentru apariția unui rid permanent? 10 greșeli care provoacă riduri. Cum scapi de ele

Ce să faceți pentru un somn odihnitor

Pentru a asigura un mediu de somn optim, mulți experți recomandă să minimalizați sau să eliminați oglinzile din dormitor sau să le amplasați astfel încât să nu creeze reflexii perturbatoare în timpul nopții. Cu toate acestea, este important să rețineți că fiecare persoană este diferită, iar ceea ce funcționează pentru unii poate să nu fie valabil și pentru alții. Încercați să evaluați cum vă afectează oglinda din dormitor și să ajustați aranjamentul în consecință pentru a vă asigura un somn de calitate.

Deși există multe superstiții despre cum ar putea să vă afecteze somnul dacă aveți o oglindă în fața patului, poate că vă întrebați dacă există modalități practice de a o face. Ei bine, pentru început, ai putea să te sperii din când în când atunci când dormi cu o oglindă în fața patului tău. Trezirea de dimineață fără prea mult simț al realității și faptul că îți vezi brusc reflexia privindu-te ar putea să te sperie. Chiar și micile mișcări, cum ar fi pisica sau un gândac mic, ar putea să te lase neliniștit atunci când îl vezi în oglindă.

O oglindă poate reflecta, de asemenea, soarele, precum și sunetul. În timp ce soarele răsare și strălucește prin fereastra dumneavoastră, reflectându-se în oglindă, ar putea provoca perturbări în somnul dumneavoastră. Acesta ar putea fi un motiv bun pentru a vă acoperi oglinzile pe timp de noapte.

Iar în ceea ce privește reflectarea zgomotului, anumite zgomote s-ar putea proiecta și ar putea face să pară că vin direct din oglinda dvs, potrivit Better Sleep.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel