Obiectul vestimentar care provoacă dureri de spate și reflux gastroesofagian. Are și alte efecte negative

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
sutienul - FOTO: Freepik@wavebreakmedia_micro
sutienul - FOTO: Freepik@wavebreakmedia_micro

Multe dintre noi nu ne putem imagina viața fără acest obiect de lenjerie, dar efectul pe care îl are acest obiect vestimentar asupra corpului nostru este incontestabil.

Un obiect vestimentar nelipsit din garderoba oricărei femei poate provoca dureri insuportabile de spate și gât. Sutienul, pentru că despre acest obiect vestimentar este vorba, poate cauza dureri de spate și gât.

S-ar putea să experimentezi dureri de spate și de umeri. Purtarea unui sutien în fiecare zi ar putea fi motivul pentru care te confrunți cu dureri persistente de spate și de umeri.

"Cea mai frecventă problemă legată de mărimea sutienului este o cușcă prea mică și o bandă prea largă. Acest lucru duce la un sutien care nu oferă susținere, este inconfortabil și cauzează probleme precum dureri de umeri și spate ", spune Robynne Winchester, proprietara lanțului de lenjerie Revelation in Fit, potrivit Health Digest.

Un sutien care nu se potrivește corespunzător poate duce și la dureri în mușchii pieptului și gât. Mărimea potrivită va face o diferență semnificativă. Un sutien bun poate ajuta la reducerea efortului asupra spatelui, gâtului și umerilor.

Vezi și: Testul care depistează boala Alzheimer înainte de apariția primelor simptome. Eficacitate ridicată și metodă non-invazivă

Sutien - FOTO: Freepik@EyeEM

Sutienele pot contribui la infecții fungice și chiar acneea corporală. Când te gândești la sutiene și zilele călduroase de vară, două cuvinte îți vin în minte: transpirația sânilor. Acest lucru poate duce la afecțiuni nedorite, cum ar fi infecțiile cu drojdie și fungice.

"Trebuie să fii atentă la cum îți poziționezi sânii în sutiene, mai ales în lunile mai calde. Când porți o mărime mai mare a cupei, poate apărea frecare a pielii în pliul inframamar (zona de sub pliul sânului)", spune dr. Cassann Blake, specialist în sănătatea sânilor.

Combinarea transpirației cu frecarea creează mediul perfect pentru ca infecțiile fungice să prospere. Blake spune să te asiguri că îți poziționezi sânii în cupe într-un mod care să prevină orice frecare.

Pentru siguranță suplimentară, poți să îți pulverizezi puțin deodorant de zi cu zi între și sub sâni pentru a combate transpirația. Amidonul de porumb este, de asemenea, o opțiune excelentă. În unele cazuri, alegerea unui sutien fără sârmă poate ajuta la ușurarea iritației.

Vezi și: Cele 3 semne clare ale infertilității. Medic: E semn de endometrioză și pune probleme de infertilitate

De câte ori trebuie spălat sutienul

Altceva extrem de important este să te asiguri că nu porți același sutien de două ori la rând fără să-l speli. Acumularea de bacterii, transpirație și murdărie reprezintă un teren de joacă pentru infecțiile fungice și poate provoca chiar apariția acneei corporale, conform dr. Melissa Doft, chirurg plastic cosmetic.

Cu toate acestea, pentru persoanele cu sâni mai mari, purtarea unui sutien în fiecare zi poate ajuta efectiv la prevenirea apariției acneei corporale deoarece sutienul acționează ca o barieră între pliurile pielii, notează dr. Constance M. Chen, chirurg plastic certificat.

S-ar putea să te confrunți cu iritații și inflamații ale pielii. Dacă purtarea unui sutien în fiecare zi pare să îți facă pielea foarte iritată, nu ești singură.

"Când hainele strânse frecționează pielea, pot provoca transpirație excesivă, precum și iritații și inflamații ale foliculilor de păr. Nu numai atât, dar bacteriile și/sau ciuperca de la suprafața pielii pot pătrunde mai ușor în acești foliculi de păr, provocând infecții", spune dr. Heather Downes, dermatolog certificat.

Vezi și: Neuropatia periferică: amorțeala sau paralizia mâinilor și a picioarelor. Cunoașterea semnelor timpurii poate ajuta la gestionarea afecțiunilor

Ce se întâmplă dacă sutienul este prea strâmt

Sutienele prea strâmte te pot expune la un risc mai mare de a dezvolta probleme dureroase ale pielii precum erupții cutanate din cauza căldurii, urticarie, dermatită și foliculită. Erupția cutanată din cauza căldurii tinde să apară atunci când ductele de transpirație ale pielii devin blocate. Urticaria este rezultatul presiunii continue asupra pielii (cauzată de un sutien foarte strâns).

Dermatita, care este un termen umbrelă folosit pentru a se referi la diferite tipuri de inflamații ale pielii, se manifestă în mod obișnuit prin piele decolorată, umflată și uscată.

Acest lucru poate fi extrem de neplăcut și dureros, și în unele cazuri poate necesita tratament medical, mai ales dacă se răspândește sau nu se ameliorează.

Foliculita se referă la inflamația foliculilor de păr de pe piele cauzată de bacterii. Dacă observi umflături asemănătoare cu coșurile în zona sânilor care sunt dureroase și mâncărime, cel mai probabil te confrunți cu această afecțiune.

Aceasta se poate răspândi în restul corpului dacă nu este tratată și poate progresa în timp de la umflături asemănătoare cu coșurile la "plăgi uscate".

Vezi și: "M-a târât până acolo. Tot drumul am implorat-o, urlând, să nu mă ducă". Nadine, drumul spre orfelinat la 6 ani: Nu a fost nevoită. A făcut-o pentru că așa îi era mai simplu

Sutienul poate cauza reflux acid

Dacă ai probleme gastrointestinale precum refluxul acid, s-ar putea ca sutienul tău să fie de vină.  Purtarea unui sutien  prea strâns poate exercita o presiune considerabilă asupra mijlocului tău, în special în cazul unui sutien sport strâns.

"Hainele strânse, pe abdomen pot crește presiunea intra-abdominală în așa măsură încât o persoană poate experimenta reflux acid, deoarece acidul este împins din stomac în esofagul inferior", spune dr. Heather Downes.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel