Obiecte periculoase pentru copii. Pot duce la deces

Monika Baciu |
Data publicării:
Obiecte – FOTO: Pexels@Pixabay
Obiecte – FOTO: Pexels@Pixabay

Unele obiecte din casă pot fi periculoase pentru copiii mici.

Anumite obiecte din locuință pot reprezenta un real pericol pentru copiii mici. De regulă, acasă se petrec cele mai multe accidente. Academia Americană de Pediatrie a făcut un clasament al celor mai periculoase cinci obiecte din casă.

Copiii mici sunt curioși și astfel caută să exploreze spațiul din jur. Numai că de cele mai multe ori pot da peste obiecte care le pot provoca răni sau probleme medicale.

Nicotina lichidă

Chiar și o mică cantitate de nicotină lichidă folosită la reumplerea țigaretelor electronice poate omorî un copil. Nicotina lichidă este vândută cu diferite arome care poate părea atractivă copiilor mici. Aceste produse trebuie ținute în locuri unde copiii nu pot ajunge.

Medicamentele

Medicamentele trebuie ținute în locuri în care copiii nu pot ajunge. E nevoie de atenție specială mai ales când se fac vizite prietenilor sau udelor. Foarte adesea copiii găsesc medicamente în gențile adulților sau acestea sunt lăsate la îndemână.

Vezi și: Strategia națională a cancerului, aproape finalizată. Rafila: Cel mai important este să reuşim să schimbăm mentalităţi

Bateriile de tip buton

Sunt obiecte mici, strălucitoare și atractive pentru copii. Aceste baterii se găsesc în majoritatea telecomenzilor, brelocuri și unele jucării și pot produce leziuni serioase și chiar deces dacă sunt înghițite. Părinții trebuie să verifice compartimentul pentru baterii și să le fixeze bine, eventual să le izoleze cu bandă adezivă dacă carcasa pare să se desfacă ușor. Bateriile de rezervă trebuie păstrate în locuri în care copiii nu ajung.

Produsele de curățenie

Multe din produsele de curățenie și de spălare sunt otrăvitoare. Pachețelele de spălat de unică folosință sunt foarte concentrate și toxice. Chiar și o mică cantitate de detergent poate produce leziuni serioase și chiar decesul. Astfel de produse se păstrează în containere originale, departe de locurile unde ajung copiii.

Vezi și: Serviciile de Ambulanță vor fi coordonate de DSU, cu acordul Ministerului Sănătății

Televizorul și mobila fixată pe perete

Copiii mici caută să experimenteze. După ce au făcut primii pași, micuții încearcă să se cațere pe diferite lucruri. De aceea, Academia Americană de Pediatrie arată că nu putem opri copiii mici să se cațere dar putem stabiliza lucrurile pe care aceștia se urcă. Părinții trebuie să se asigure că televizorul este bine fixat, la fel și dulapurile, rafturile de cărți și alte piese de mobilier sunt bine securizate pentru a preveni răsturnarea lor.

Aragazul

Copiii îşi pot vărsa pe ei oalele cu alimente fierbinţi, se pot căţăra pe uşa cuptorului şi să cadă peste aragazul aprins, pot cădea cu uşa cuptorului sau, în cazul incorporabilelor insuficient ancorate, acestea se pot răsturna peste ei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel