Obiceiuri pentru o viață sănătoasă și fericită. Prof dr Alexandru Vlad Ciurea: cafeluța trebuie băută după micul dejun

Adisa Codruț |
Data publicării:
De ce să nu bei cafea dimineața pe stomacul gol. Foto: Pixabay
De ce să nu bei cafea dimineața pe stomacul gol. Foto: Pixabay

Profesorul și medicul Alexandru Vlad Ciurea are zece recomandări pentru o minte sănătoasă, recomandări pe care și el le pune în practică.

Profesorul și medicul Vlad Ciurea, cunoscut neurochirurg, mărturisește într-un interviu pentru csid.ro, că urmează zece obiceiuri/recomandări pentur o mine și o viață sănătoasă.

O parte dintre recomandări:

”1. Trezirea cât mai de dimineață, odată cu cântatul cocoșilor. 

2. Apă de dimineață. Apă! Două căni, trei căni de apă, la temperatura camerei.

3. Geamurile deschise de dimineață. Respirați aer, respirați! E și metoda unui profesor care a trăit în Siberia 150 de ani. Oxigenul intră în întregul organism și te apără de boli. 

4. Luați micul dejun, ca să porniți locomotiva, metabolismul trebuie pus în mișcare, dați comanda! 

5. Micul dejun nu trebuie să înceapă cu o cafea fierbinte și cu o țigară. Cafeluța trebuie băută după micul dejun, încet, ca să ajute la fenomenul de digestie. 

6. Nu plecați în fugă. Încercați să vă luați timp pentru ținută și porniți încet”.

Toate recomandările medicului le puteți citi pe DC News.

Cu o altă ocazie, același specialist recomandă multă odihnă pentru creier, să fim atenți la ce alimente consumăm și să socializăm cu persoane pozitive.

”Este extrem de important să avem grijă de sănătatea noastră. Chiar dacă „suntem bine” și „suntem tineri”... Întotdeauna e bine să previi! Sunt foarte multe lucruri care depind de noi. Putem să ne îngrijim și de fizic, și de psihic, dacă ne dorim cu adevărat.

Câteva recomandări pe care le reiau: Ce alimente sunt recomandate pentru creier? Carne slabă (pește, curcan), legume, fructe. Verdețuri. (Suntem și în Postul Nașterii Domnului). Totul cât mai proaspăt, cât mai puține produse congelate și procesate. Dulciuri: miere sau ciocolată amăruie.

Odihnă (VITAL!), oxigen, apă, mișcare în parc, în natură.

Socializare. Pe cât posibil, cu persoane pozitive. Renunțarea la programele de știri care induc panică și anunță numai nenorociri. Înlocuirea lor cu documentare despre lumea largă sau despre natură. Sau cu lecturi. Sau cu rebus”, amintește prof dr Alexandru Vlad Ciurea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel