Obezitate, dependență: modele comportamentale asemănătoare

Angela Sabău |
Data publicării:
Grăsimea abdominală
Grăsimea abdominală

O analiză largă a studiilor de personalitate a descoperit că persoanele cu obezitate se comportă oarecum ca oamenii cu dependență de alcool sau droguri. Dar obezitatea este, de asemenea, o condiție complexă care nu poate fi explicată pe deplin prin modelul de dependență.

Ratele de obezitate s-au triplat din 1975, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății. Acest lucru este probabil cauzat de disponibilitatea crescută a alimentelor ieftine și bogate în calorii. Deși pierderea controlului pe care o experimentează unii din cauza alimentelor îi determină pe unii cercetători să considere obezitate drept o dependență de alimente, alții subliniază că alimentele sunt o nevoie de bază și nu au molecule dependente, cum ar fi nicotina sau cofeina.

Această dezbatere a inspirat o echipă de cercetare condusă de Dr. Alain Dagher la The Neuro (Institutul Neurologic Montreal-Spital) să caute modalități de a măsura asemănările comportamentale și diferențele pe care obezitatea le are cu comportamentele dependente, precum și tulburările psihiatrice.

Uku Vainik, fost coleg postdoctoral în laboratorul Dr. Dagher, acum cu Universitatea Estoniei, Tartu și primul autor al acestui studiu, a apelat la studii existente care leagă obezitatea și dependența de trăsăturile de personalitate. Cel mai comun test de personalitate, NEO Personality Inventory măsoară 30 de aspecte ale modului în care oamenii gândesc, simt și se comportă de obicei. Exemplu sunt Asertivitatea, Altruismul și Impulsivitatea. Acestea, la rândul lor, oferă participanților un scor al trăsăturilor de personalitate „Big 5”: Agreeabilitate, Extraversie, Nevroză, Conștiinciozitate și Deschidere. Legarea scorurilor testului de personalitate cu greutatea corporală sau comportamentele dependente i-au oferit cercetătorilor profiluri de personalitate unice ale obezității și comportamentelor dependente.

Comportamente similare 

Cercetătorii au început să compare aceste profiluri de personalitate, agregând date de la 18.611 participanți. Ei au descoperit că toți cei cu dependențe aveau profiluri de personalitate foarte similare, ceea ce sugerează o suprapunere comportamentală mare. Cei cu dependențe erau, de asemenea, similari comportamental cu cei cu alimentația necontrolată. Deși obezitatea era, de asemenea, legată comportamental de dependențe, această legătură era considerabil mai slabă. Oamenii de știință au fost surprinși să constate că obezitatea împărtășea, de asemenea, suprapunerea comportamentală cu tulburările de dispoziție și anumite tulburări de personalitate.

„Cercetările noastre sugerează că tratamentele pentru obezitate pot beneficia de metode de împrumut din tratamente pentru dependență pentru a îmbunătăți capacitățile de autocontrol ale oamenilor”, a spus dr. Dagher. "Cu toate acestea, tratamentele de obezitate nu ar trebui să se concentreze pe modul în care persoanele cu dependențe se ocupă de căutarea senzațiilor, deoarece aceasta nu este la fel de mare o problemă pentru persoanele cu obezitate. Rezultatele actuale sugerează că ar trebui să luăm orice este util din asemănările limitate pe care obezitatea și dependențele. împărtășiți-vă și apoi priviți în altă parte pentru a înțelege pe deplin profilul comportamental al obezității. "

 

Sursa, aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel