Obezitate, anxietate, depresie la copii, ameliorate doar petrecând mai mult timp afară

Angela Sabău |
Data publicării:
Copil
Copil

Obezitatea, anxietatea sau depresia ar putea fi ameliorate la copii, doar lăsându-i să se joace mai mult timp afară, sunt de părere specialiștii americani.

Obezitate, anxietate, depresie, toate asunt afecțiuni cu care se luptă omenirea, azi, parcă mai mult ca oricând. Dar existo o modalitate simplă și aproape fără costuri, de a estompa aceste adevărate epidemii. Mai mult, americanii care au vorbit despre asta spun că soluția ar ajuta sănătatea creierului, creativitatea și realizările academice și ar pregăti copiii pentru forța de muncă în continuă schimbare.

Pe parcurs, aceasta ar putea reduce incidența alergiilor, astmului și a altor provocări ale imunității și ar îmbunătăți sănătatea ochilor. De asemenea, ar putea promova sentimentele de conectare comunitară. Este vorba despre petrecerea timpului în spațiu liber, afară. Cu cât mai mult, cu atât mai bine pentru copii.

Magia jocului în aer liber

Mulți dintre noi au amintiri plăcute despre copilăria petrecută afară, la joacă cu prietenii în cartierele, parcurile și locurile sălbatice, făcând regulile din mers, cu o supraveghere minimă (dacă era cazul) din partea adulților. „Trebuie doar să reflectăm asupra propriilor amintiri pentru a ne da seama cât de valoroase pot fi aceste experiențe și cum pot să ne modeleze sănătatea și dezvoltarea pe tot parcursul vieții. Cercetarea atinge acum intuițiile noastre, recunoscând beneficiile vaste și diverse ale jocului în aer liber.

Jocul afară nu este același lucru cu jocul în interior. Există beneficii unice petrecând timp în aer liber, în special în natură, care nu vin atât de ușor atunci când stăm mai mult în interior. Când copiii au voie să se joace așa cum vor ei să se joace într-un medii stimulante, se mișcă mai mult, stau mai puțin și se joacă mai mult”, potrivit medicalxpress.com.

Beneficiile jocului afară

Copiii se murdăresc pe mâini și sunt expuși microbilor, ceea ce îi ajută să își construiască imunitatea. Ei își stabilesc propriile scopuri și își dau seama de pașii pentru atingerea acestor obiective, ajutându-i să-și dezvolte anumite abilități. Ei învață, le crește rezistența și își dezvoltă abilitățile sociale, învață cum să gestioneze riscurile și să se păstreze în siguranță. Ochii lor au parte de exercițiul de care au nevoie pentru a fi sănătoși.

„Redescoperim magia jocului în aer liber. Guvernele o consideră o modalitate de a face copiii activi și de a preveni criza de obezitate. Școlile și centrele pentru copii mici consideră acest lucru o modalitate de a promova învățarea academică și socio-emoțională. Corporațiile o văd ca pe o cale de a pregăti copiii pentru slujbele viitorului care se vor concentra pe creativitate, empatie și legătura cu ceilalți. Copiii o văd doar ca pe o modalitate de a se distra și de a se simți liberi”, mai arată sursa.

Sfatul specialiștilor: Adulții trebuie să renunțe la temerile lor

Există trei ingrediente cheie pentru a sprijini jocul în aer liber: timp, spațiu și libertate.

Copii au nevoie de timp pentru a se putea juca afară. În școli, aceasta înseamnă politici de recesiune, găsirea de oportunități pentru a petrece în aer liber, pentru a învăța și a limita temele. La domiciliu, înseamnă renunțarea la ecrane și limitarea activităților structurate, programate.

Copiii au, de asemenea, nevoie de spații de calitate în aer liber pentru a se juca. Asta nu înseamnă neapărat echipamente scumpe pentru terenuri de joacă. Înseamnă spații în care toți copiii se simt bineveniți, indiferent de abilitățile și mediile lor.

În cele din urmă, libertatea: „cea mai mare barieră pentru capacitatea copiilor de a se juca așa cum doresc să se joace o constituie adulții. Trebuie să renunțăm la temerile noastre excesive de răniri și răpiri și să realizăm că beneficiile copiilor care ies la joacă depășesc cu mult riscurile”, se mai arată în articol.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel