O făină specială ne ajuta să controlăm atacurile de foame

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
O făină specială ne ajuta să controlăm atacurile de foame - Foto: Freepick @Racool_studio
O făină specială ne ajuta să controlăm atacurile de foame - Foto: Freepick @Racool_studio

O făină specială, ce are calități nutriționale valoroase, ne poate ajuta să controlăm atacurile de foame.

În natură există multe cereale, care pot fi folosite pentru prepararea mai multor rețete. Fiecare dintre aceste cereale are calități sale nutriționale. Toate au zeci de beneficii pentru sănătatea noastră. Cu toate acestea, există unele cereale despre care nu toată lumea știe.

Una dintre acestea este meiul etiopian sau teff. Meiul etiopian este una dintre cele mai mici cereale din lume. În Africa, meiul este folosit foarte mult în diverse rețete. Trebuie spus că, având în vedere numeroasele sale beneficii, meiul s-a răspândit și în Europa, fiind folosit și în în alimentația europenilor.

Resveratrolul, antioxidantul ce luptă cu stresul. Unde îl găsim și ce alte beneficii mai are

O sută de grame de făină de teff furnizează aproximativ 340 calorii. 

Celelalte valori sunt următoarele:

- 7,6 grame de fibre alimentare;

- 3 grame de grăsime;

- 65 grame carbohidrați;

- 9 grame de proteine.

Această faină este potrivită și pentru celiaci, deoarece nu are gluten. În plus, are un indice glicemic scăzut.

Dieta keto, 11 alimente bogate în fibre acceptate. Care sunt beneficiile acestui regim

În consecință, făina de teff ar putea fi consumată și de persoanele care suferă de diabet. Desigur, nu ar trebui să exagerăm cu dozele. În aceste cazuri, este întotdeauna mai bine să consultă un medic de specialitate.

Pe de altă parte, făina de teff are o serie de beneficii despre care nu toată lumea le cunoaște. În primul rând, din teff se obțin două tipuri de făină: roșie și albă. Acestea nu au  nicio diferență din punct de vedere nutrițional.

Făina de teff este o făină bogată în calciu. De asemenea, există conține mulți aminoacizi esențial. După cum se poate observa din valorile nutriționale, făina de teff are și un aport bun de fibre, care îmbunătățesc tranzitul intestinal și ne scapă de constipație.

Tot datorita prezentei fibrelor, făina de teff este sățioasă și ne ajută să controlăm atacurile de foame.

Cele mai bune fructe bogate în potasiu pe care trebuie să le consumi: îți protejează articulațiile

Când ești la dietă, făina de teff poate fi folosită ca înlocuitor pentru paste sau pâine. Această făină conține o cantitate bună de antioxidanți, prin urmare contracarează îmbătrânirea celulară și radicalii liberi. Datorită valorilor sale nutritive, făina este potrivită și pentru prevenirea  inflamații de la nivelul colonului.

Cum poți să introduci în dietă această făină?

Având în vedere că este o făină, din ea se pot realiza diverse produse de patiserie. Un exemplu foarte simplu este acela de a face pâinici sau turte. De asemenea, poate fi folosită pentru a face deserturi: prăjituri, brioșe și clătite.

Unele gospodine, folosesc făina de teff ca agent de îngroșare pentru supe sau sosuri. O supă calde, în sezonul rece, este soluția potrivită pentru a ne încălzi. La final, putem spune făina de teff ne poate ajuta să prevenim unele boli sau tulburări care ar putea fi cu adevărat enervante.

 

Nucile și semințele care te ajută să slăbești. Iată care sunt și la ce te mai ajută

 

Nucile și semințele sunt bogate în calorii, însă unele dintre ele conțin o mulțime de nutrienți, care ajută la arderea grăsimilor.

Nucile și semințele ar trebui consumate în mod regulat, deoarece conțin nutrienți benefici și te pot ajuta să te simți sățios mai mult timp, datorită nivelului ridicat de proteine. Dacă le mănânci dimineața sau înainte de un antrenament, nucile și semințele te vor ajuta să slăbești.

Nutriționiștii recomandă, zilnic, consumul a circa 30 grame de nuci și semințe, bogate în grăsimi, care au nevoie de timp pentru a fi absorbite și digerate. 

Iată cinci feluri de nuci și semințe, care trebuie incluse în meniul tău, dacă vrei să slăbești. 

Semințele de chia sunt considerate unul dintre cele mai hrănitoare alimente de pe planetă. Conțin 42 grame de carbohidrați la 100 grame, ceea ce este destul de mult, dar majoritatea acești carbohidrați sunt fibre. Acest lucru face din semințele de chia un aliment cu conținut scăzut de carbohidrați, ideal pentru oricine urmează o dietă keto și una dintre cele mai bune surse de fibre din lume.

Conținutul ridicat de fibre din semințele de chia le permite să absoarbă de 11-12 ori greutatea lor în apă, transformându-se în jeleu și dublându-și volumul în stomac.

De ce să mănânci pâine prăjită când ai stomacul sensibil. Pleșea: 4 din 10 dintre noi suferim, la un moment dat

Migdalele sunt considerate unul dintre superalimentele naturii, datorită conținutului lor ridicat de proteine, antioxidanți și grăsimi sănătoase pentru inima. Migdalele sunt o sursă bună de grăsimi mononesaturate, despre care se spune că promovează sațietatea și pot ajuta la reducerea poftelor de mâncare.

Ele sunt o sursă bună de un aminoacid numit L-arginina, care ajută la arderea grăsimilor. Consumul de la  trei până la cinci migdale, în fiecare zi, accelerează metabolismul grăsimilor și promovează pierderea în greutate.

Cafeaua, doza de beneficii într-o ceașcă. Bilic: Ne face mai deștepți, mai tineri, mai slabi, mai rapizi

Datorită gustului bogat, uleios, fisticul poate crea dependență. Se spune că un fistic conține aproximativ trei calorii în comparație cu migdalele, care, de exemplu, conțin aproximativ 14 calorii fiecare. Mai mult, potrivit unui studiu, s-a dovedit că fisticul arde  grăsimile.

Nucile braziliene pot accelera metabolismul, datorită multor nutrienți diferiți, cum ar fi L-arginina, seleniul, tiamina și magneziul. În plus, datorită acestor nutrienți, grăsimile pot fi arse mai repede. Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel