O banană pe zi, nu doar că îți va da o gustare perfectă și bogată în antioxidanți, dar este și o sursă de energie și stare de bine. Mai mult, este foarte ușor de consumat, fapt care o face să fie printre cele mai populare fructe din lume. Aceasta poate fi consumată ca atare, în smoothie-uri sau în combinație cu diverse cereale. De altfel, banana are o doză suficientă de proteine și potasiu, așa că atunci când te ”ajunge” foamea sau pur și simplu vrei ceva ”dulce” aceasta este cel mai la îndemână ”remediu”.
Ce se întâmplă dacă mănânci o banană pe zi și ce vitamine conține?
Vorbim despre: potasiu, magneziu, mangan, fibre, cupru, dar și vitaminele B6 și C. Bogate în amidon rezistent, bananele verzi au rolul de a te feri de o glicemie ridicată, de exemplu, notează Sănătatea Femeilor, potrivit unui studiu. Acest amidon rezistent conținut de bananele mai puțin coapte vine cu o gramadă de beneficii:
-te ferește de bolile specifice colonului
-îți conferă o stare de sațietate
-reduce rezistența la insulină
-scade nivelul glicemiei dupa mese
Pectina este o altă fibră ce se regăsește și în banane, având rolul de a scădea apetitul și de a modera glicemia. Te va feri și de cancerul de colon, mai arată studiile, potrivit sursei menționate.
Topul alimentelor care ajută la topirea grăsimilor din zona abdonimală
Anca Alungulesei, terapeutul în nutriție, a realizat un top al alimentelor care ajută la arderea grăsimilor din zona abdominală, așa numitul ”colăcel”, și recomandă ca aceste grăsimi să fie ”tratate” cu grăsime.
Astfel, topul ce este format din grăsimi mononesaturate este:
- avocado (potasiu)
-nuci (magneziu)
-somon (vitamina D3)
-ou (proteină)
-ulei de cocos (nu conține colesterol).
”Un alt rol al grăsimilor mononesaturate este acela că scad inflamațiile, sunt bogate în Omega 3, fapt care înseamnă că corpul începe să se subțieze, începem să dăm jos din locuri în care este foarte dificil să dăm jos, în mod normal. Tot aportul de grăsimi ajută la sintetizarea și la absorția anumitor vitamine care sunt lipo-solubile și care nu pot fi absorbite decât în prezența grăsimilor. Recomandarea este să aducem aport zilnic de grăsimi, dar trebuie să fim foarte atenți și la cantitatea de grăsimi pe care o aducem în meniu”, a mai precizat Anca Alungulesei. (Citește mai mult AICI)
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.