Nucile verzi, conținut ridicat de Omega-3. Combat oboseala și previn afecțiunile cardiovasculare

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Nucile verzi – FOTO: Freepick@megafilm
Nucile verzi – FOTO: Freepick@megafilm

Nucile verzi se folosesc încă din Antichitate pentru proprietățile lor.

Nucile verzi le găsim adesea în dulcețuri. Odată cu venirea verii, deja au început să se coacă nucii. Nu doar nucile uscate au proprietăți terapeutice, ci și cele verzi.

Acestea se folosesc și în scop medicinal, în remedii locale, precum cataplasme și unguente, alături de tincturi și siropuri de consum zilnic. 

Nucile verzi, conținut bogat de vitamine și minerale

Nucile vrezi sunt bogate în nutrienți, și anume vitamine, minerale și acizi grași esențiali pentru buna funcționare a organismului. Așadar, nucile verzi conțin, din plin, fosfor, potasiu, calciu, fier, iod, zinc și seleniu, alături de vitaminele B, E și C.

De reținut este că vitamina C se regăsește în nuci atât timp cât sunt crude, deci verzi, și se pierde din compoziția lor după uscare. De asemenea, nucile verzi conțin aproximativ 20% apă și acizi grași de tip Omega-3, arată plantbased.com

Vezi și: Creierul omului “bătrân”, mai elastic decât cel al tinerilor. Capacitatea intelectuală atinge apogeul la 80 sau chiar la 90 de ani

Remediu pentru oboseală

Nucile verzi, datorită conținutului de zinc și selenium combat oboseala cronică și astenia. În plus, acestea sunt eficiente și pentru copiii care se confruntă cu deficit de creștere.

Reduc riscul de afecțiuni cardiovascular

Acizii grași omega-3 și conținutul de vitamina E reduc riscul de afecțiuni cardiovasculare, reduc colesterolul și stimulează sistemul imunitar.

Consumul frecvent de nuci verzi ajută și la întărirea vaselor de sânge, iar complexul de vitamine B, în special vitamina B1, susțin sănătatea sistemului muscular, al sistemului nervos și reglează nivelul glicemiei în organism.

Datorită conținutului de vitamina B, prin consumul regulat de nuci verzi se poate crește pragul de toleranță la durerea musculară, survenită în urma efortului fizic.

Vezi și: Osteoporoza, simptome și tratament. Testul de 10 minute care-ți arată dacă ai: Risc de moarte prematură. Femeile, mai afectate

Efect antidiareic

Nucile verzi au și efect antidiareic. Acestea conțin tanin, care are rol astringent, antiseptic și antibacterian.

Cum se prepară siropul de nuci verzi

”Ai nevoie de 1 kg de miere naturală și 40 de nuci verzi. Nucile verzi se taie în patru și se pun într-un borcan de sticlă împreună cu mierea. Se închide bine, după care se pune într-un loc luminos, dar nu direct în soare.

La fiecare 10 zile, borcanul se deschide și se amestecă bine compoziția. După 40 de zile, se strecoară lichidul și se toarnă într-o sticlă. Siropul obținut se depozitează într-un loc răcoros, ferit de lumină”, arată Vegis.ro.

Mai mult, nucile verzi pot fi și murate

”Există anumite preparate pentru care nucile verzi sunt considerate mult superioare. Dacă intenționați să le murați, să le murați sau să le păstrați sau să scoateți taninurile și să le transformați în lichior infuzat, nucile verzi oferă aromele sporite care se potrivesc perfect”, mai notează plantbased.com.

Vezi și: De ce ne amorțesc mâinile și ce boli putem avea. Există tratament în funcție de afecțiune

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Gabriel Cotabiță a murit

23 noi 2024, 13:08
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel