Nucile și semințele ar trebui consumate în mod regulat, deoarece conțin nutrienți benefici și te pot ajuta să te simți sățios mai mult timp, datorită nivelului ridicat de proteine. Dacă le mănânci dimineața sau înainte de un antrenament, nucile și semințele te vor ajuta să slăbești.
Nutriționiștii recomandă, zilnic, consumul a circa 30 grame de nuci și semințe, bogate în grăsimi, care au nevoie de timp pentru a fi absorbite și digerate.
Cele mai bune fructe bogate în potasiu pe care trebuie să le consumi: îți protejează articulațiile
Iată cinci feluri de nuci și semințe, care trebuie incluse în meniul tău, dacă vrei să slăbești.
Semințele de chia sunt considerate unul dintre cele mai hrănitoare alimente de pe planetă. Conțin 42 grame de carbohidrați la 100 grame, ceea ce este destul de mult, dar majoritatea acești carbohidrați sunt fibre. Acest lucru face din semințele de chia un aliment cu conținut scăzut de carbohidrați, ideal pentru oricine urmează o dietă keto și una dintre cele mai bune surse de fibre din lume.
Conținutul ridicat de fibre din semințele de chia le permite să absoarbă de 11-12 ori greutatea lor în apă, transformându-se în jeleu și dublându-și volumul în stomac.
Migdalele sunt considerate unul dintre superalimentele naturii, datorită conținutului lor ridicat de proteine, antioxidanți și grăsimi sănătoase pentru inima. Migdalele sunt o sursă bună de grăsimi mononesaturate, despre care se spune că promovează sațietatea și pot ajuta la reducerea poftelor de mâncare.
Ele sunt o sursă bună de un aminoacid numit L-arginina, care ajută la arderea grăsimilor. Consumul de la trei până la cinci migdale, în fiecare zi, accelerează metabolismul grăsimilor și promovează pierderea în greutate.
Datorită gustului bogat, uleios, fisticul poate crea dependență. Se spune că un fistic conține aproximativ trei calorii în comparație cu migdalele, care, de exemplu, conțin aproximativ 14 calorii fiecare. Mai mult, potrivit unui studiu, s-a dovedit că fisticul arde grăsimile.
Nucile braziliene pot accelera metabolismul, datorită multor nutrienți diferiți, cum ar fi L-arginina, seleniul, tiamina și magneziul. În plus, datorită acestor nutrienți, grăsimile pot fi arse mai repede.
Cuprul, mineral necesar organismului. 9 alimente pe care ar trebui să le introduci în dietă
Nucile caju sunt o sursă excelentă de magneziu, iar magneziul permite organismului să absoarbă grăsimile și carbohidrații, ajutându-vă să slăbiți mai ușor. La fel ca și alte nuci, acestea sunt, de asemenea, bogate în proteine, ceea ce reduce pofta de mâncare.
Proteinele, asociate cu reducerea obezității. De câte proteine avem nevoie zilnic
Proteinele au un rol esențial în organism, iar cantitatea necesară variază în funcție de vârstă.
Proteinele sunt parte componentă din fiecare celulă umană, iar la baza lor se află aminoacizii, care au un rol esențial în organism. Sunt responsabile de modul în care funcționează celulele, fiind implicate în structura, funcțiile și refacerea țesuturilor și a organelor. Complexitatea proteinelor este dată de faptul că sunt necesare 20 de tipuri diferite de aminoacizi pentru crearea unei singure proteine, arată Biblioteca Națională de Medicină.
Proteinele, necesarul zilnic
În funcție de vârstă, fiecare are nevoie de o anumită cantitate de proteine, astfel:
- copiii sub vârsta de 4 ani: 13 grame de proteine pe zi;
- între 4 și 8 ani: 19 grame;
- între 9 și 13 ani: 34 de grame;
- persoanele de sex feminin de peste 14 ani: 46 de grame;
- băieții cu vârste între 14 și 18 ani: 52 de grame;
- bărbații de peste 19 ani: 56 de grame pe zi.
Proteinele, nevoia din spatele gustărilor
Dacă apare dorința de gustări mai puțin sănătoase, hipercalorice, ori la ore târzii, explicația cercetătorilor este că organismul nu are doar o poftă de ”ceva bun”, ci o nevoie de proteine, potrivit unui studiu publicat în revista Obesity, notează EatThis.
Astfel, studiul a implicat o analiză a datelor din cadrul National Nutrition and Physical Activity Survey, analiză desfășurată în perioada iunie 2011 și iunie 2012.
Luând în considerare obiceiurile alimentare și fizice a 9.341 de adulți cu o vârstă medie de 46,3 ani, oamenii de știință de la Universitatea din Sydney au constatat că aportul energetic din alimentația participanților era alcătuit, în general, din 30,9% grăsimi, 43,5% carbohidrați, 18,4% proteine, 4,3% alcool și 2,2% din fibre.
Astfel, potrivit studiului, cei care nu au consumat suficiente proteine la mucul dejun sau la prima masă a zilei, au mâncat mai mult în timpul zilei comparativ cu cei care au avut un aport suficient de proteine în prima parte a zilei. Citește mai multe AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.