O ceașcă de cafea, fără zahăr, băută în a doua parte a zilei, nu este o problemă atât de mare pentru sănătate. Totuși, în locul cafelei și ceaiului chinezesc, sunt recomandate ceaiurile din plante.
Dacă nu te poți lăsa de cafea, iată o rețetă sănătoasă pentru a o înlocui!
Se rumenesc pe rând într-un vas de tablă neagră: două linguri de grâu, două lunguri de fasole uscată, o lingură de năut, o lingură de cicoare, trei linguri de orez. Se amestecă și se prăjesc foarte ușor în foarte puțin ulei de floarea-soarelui. Se lasă la răcit, după care se râșnesc. Pentru preparare se folosește o lingură cu vârf din produsul obținut la 400 ml de apă, lăsându-se la fiert timp de 10 minute. Nu se servește foarte fierbinte!
Această rețetă face parte din programul de sănătate al dr. Menrath, o excelentă carte de nutriție.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.