Există câteva obiceiuri care ar putea indica o sănătate mintală precară. Dacă experimentezi una sau mai multe dintre acestea, este timpul să începi să ai grijă de bunăstarea ta mentală. Mâncare excesivă, dormit, evitarea interacțiunilor cu oamenii ori de câte ori este posibil, senzația de lipsă de energie, gândirea excesivă, senzația de dureri sau amorțeală prea des, contemplarea sensului vieții și multe altele. Majoritatea acestor obiceiuri sau sentimente ți-ar putea suna familiare. Acestea sunt semne timpurii pentru a începe să ai grijă de tine.
Iată nouă obiceiuri pe care trebuie să le eviți pentru că ajung să-ți strice sănătatea mintală.
Negare
Cel mai periculos obicei este să nu accepți că ai putea avea o problemă de sănătate mintală. A trăi în negare nu va face decât să-ți agraveze sănătatea mintală. În schimb, vorbește cu cineva cu care te simți în siguranță și discută problemele tale. Nu-ți fie teamă să căutați ajutor profesional dacă problemele par mai profunde.
Utilizarea excesivă a rețelelor sociale
Derularea fluxului de rețele sociale timp de ore lungi poate deteriora în mod semnificativ sănătatea mintală. Standardul de perfecționism pe care îl stabilesc rețelele sociale poate fi extrem de deranjant. Cei mai mulți se confruntă cu provocări în viața de zi cu zi, o doză suplimentară de „perfecționism” prescris de rețelele sociale nu va face decât să facă povara mai grea. În schimb, folosește acest timp pentru a-ți întări credința interioară. Încearcă să fii pozitiv, folosește afirmații pozitive, ține un jurnal de recunoștință sau orice altceva care te motivează.
O mentalitate negativă
Facem adesea greșeala de a ne concentra toată energia asupra rezultatului, mai degrabă decât să ne concentrăm energia pentru a crea cauzele potrivite. Gândirea excesiv negativă poate afecta semnificativ potențialul de a crea rezultate. În schimb, petrece timp făcând activități și conversații plăcute, cu oameni care te încurajează să ai o perspectivă pozitivă față de diferite situații de viață.
Sentimente de vinovăție, regret și rușine
Dacă oricare dintre aceste sentimente te deranjează, identifică repede cauza principală. Astfel de probleme pot proveni din traume din copilărie, experiențe trecute sau istoric familial. Abordarea acestor emoții este extrem de importantă. Specialiștii recomandă să căutați ajutor profesionist pentru a rezolva aceste probleme.
Judecată, regrete
Majoritatea oamenilor petrec mult timp supraanalizând greșelile, eșecurile, corpul și tot ceea ce este posibil. Amintiți-vă, niciodată nu este devreme sau târziu în viața pentru a ne îndeplini visele. Fiecare are timpul și calea lui. Continuați să progresați și nu uitați să vă bucurați de călătorie. Viața este prea scurtă pentru a o petrece în judecăți sau comparații. Iubește-te, crede în tine și acceptă-te.
CITEȘTE PE DC MEDICAL: Trucuri care vor întări imunitatea copilului tău. Sfaturi de la experți
Lipsa oricărei forme de activitate fizică
Când ne mișcăm corpul rapid, sistemul nostru eliberează endorfine, „hormonii fericirii”. Ele stimulează energia și pozitivitatea în toate celulele corpului nostru. Deși în unele zile s-ar putea să vrei să stai mai mult în pat sau îți e dificil să te trezești, fă-o oricum. Primele zile vor fi dificile, dar odată cu trecerea timpului, va începe să-ți placă.
Somn neregulat
Urmând o rutină adecvată de somn te menține motivat fizic și mental. Cu toate acestea, din cauza coronavirusului, majoritatea oamenilor au suferit de diverse probleme de anxietate, furie, frustrare sau resentimente. Lipsa echilibrului dintre viața profesională și viața privată a afectat, de asemenea, sănătatea mintală a majorității oamenilor. Înainte de a merge la culcare scrie-ți toate grijile într-un jurnal și închide-l. Evită stresul în pat.
Nevoia de codependență
Sentimentul constant de a avea nevoie de cineva îți poate răpi individualitatea. Această nevoie provine în general dintr-o atitudine plăcută oamenilor, dintr-un act de auto-sabotare. Oamenii mulțumiți tind să își sacrifice nevoile pentru a îndeplini cerințele altora, afectându-le bunăstarea personală.
Gânduri negative
Dacă îți petreci cea mai mare parte a timpului gândindu-te la defectele sau imperfecțiunile tale, îți distrugi bunăstarea mentală. Creierul tău va crede tot ce spui. Pentru a-ți îmbunătăți sănătatea mintală, concentrează-te pe punctele tale forte. Dragostea de sine începe cu o conversație pozitivă cu sine. Amintește-ți cât de uimitor ești, fii mândru de realizările tale și bucură-te pentru tot binele pe care îl faci din când în când.
Citește mai multe AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.