Nu lăsa hainele umede în mașina de spălat. Greșeala pe care ai făcut-o până acum

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Nu lăsa hainele umede în mașina de spălat. Foto: Freepick @freepik
Nu lăsa hainele umede în mașina de spălat. Foto: Freepick @freepik

Nu lăsa hainele umede în mașina de spălat mai multe ore și nu vei mai avea probleme cu mirosurile neplăcute și deranjante.

Când vine vorba despre spălarea hainelor, se crede adesea că cea mai laborioasă parte este sortarea culorilor și a țesăturilor. Odată ce hainele sunt în mașina de spălat, poți respira ușurat. Acum te poți ocupa de treburile casnice sau odihni. Uneori, uiți însă să scoți hainele din mașina de spălat. După câteva ore, când le scoți din mașina de spălat, simți un miros neplăcut de mucegai.

De unde crezi că ar putea veni? Nu există niciun mister. Cu cât hainele rămân umede în cuva mașinii de spălat, cu atât mirosul se amplifică.

Pune un castron cu bicarbonat de sodiu în frigider: trucul care rezolvă o problemă uriașă

De ce să nu trebuie să lași hainele prea mult timp în mașina de spălat? Cu siguranță ai trecut și tu prin astfel de experiență: ai pus hainele la spălat înainte de culcare. Apoi, a doua zi dimineață, îți dai seama că ai uitat complet hainele umede din cuva mașinii de spălat.

Mașinile de spălat se uzează foarte repede, mai ales dacă nu sunt întreținute corespunzător. Și totuși, producătorii ne avertizează să avem grijă de ea. Neglijența repetată nu va face decât să le reducă performanța și să le limiteze durata de viață a mașinii de spălat.

Chiar dacă mașina de spălat pare să funcționeze normal,  vei simți diferența pe termen lung. De asemenea, acest obicei pe care îl ai de a-ți lăsa hainele umede în cuvă este departe de a fi banal.

Arde o crenguță de rozmarin în casă: trucul care te scapă de stres și anxietate

Simplul fapt de a lăsa rufele umede în mașina de spălat rufe poate afecta semnificativ durata de viață a acesteia și buna funcționare. Ca să nu mai vorbim că umiditatea duce la formarea mucegaiului pe fibrele țesăturilor. De aici și acest miros care  te împinge să-ți speli hainele a doua oară. O pierdere plăcută de timp, energie și bani.

În plus, și modul în care încarci mașina joacă un rol important în curățenia hainelor sau a lenjeriei de pat. Gesturile simple pot face o mare diferență: urmând câțiva pași importanți vei scăpa mai bine de murdărie, vei proteja mai bine țesăturile, vei reduce semnificativ decolorarea hainelor preferate și vei preveni deteriorarea mașinii de spălat.

Udă roșiile cu acest amestec: plantele vor deveni puternice și fertile

Tot felul de greșeli banale, cum ar fi supraîncărcarea mașinii de spălat sau folosirea unei cantități mari de detergent, pot cauza o mulțime de probleme.  

Ai tendința să umpli mașina de spălat la maximum? Această este o idee proastă. Cu cât hainele se împletesc între ele mai mult, cu atât se șifonează și se spală doar pe jumătate. Supraîncărcarea mașinii de spălat lasă mai puțin loc pentru apă, astfel că circulația acesteia scade, ceea ce limitează  eficacitatea curățării. Așadar, idealul este să distribui hainele uniform, fără a le înghesui. 

Prea mult detergent nu este niciodată bun pentru curățarea hainelor! Dacă ai un dozator de detergent, utilizează-l. De asemenea, excesul de detergent formează mai multă spumă în timpul ciclului de spălare. Drept rezultat, murdăria, mirosurile și bacteriile sunt transportate în interiorul rezervorului. Reziduurile rămase pot provoca multe daune, inclusiv decolorarea,  și murdărirea hainelor. Aceleași reziduuri duc la creșterea bacteriilor și a mirosurilor nedelicate. Deci, nu mai abuza de detergent,

Nu mai arunca niciodată cojile de usturoi. Iată cum le poți refolosi

Deci, după cum știi, stoarcerea hainelor este un pas important. Acest proces rotește hainele umede la viteză mare pentru a elimina excesul de apă și pentru a le ajuta să se usuce mai repede.

Dar, totuși, ai grijă, pentru că dacă este prost exploatată, centrifugarea poate deteriora hainele întinzându-le puțin prea mult. Acesta este efectul unei viteze mari: rotindu-se cu o putere puternică, tamburul riscă să întindă țesuturile și să lărgească hainele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel