„Banii pot fi o unealtă care să te motiveze să realizezi lucruri importante în viață, fapt care te poate face să te simți mai fericit pe termen lung", a spus Jenny Jiao, autorul studiului și profesor de marketing la Binghamton University School of Management, într-un comunicat de presă publicat în revista Applied Research in Quality of Life.
Potrivit CNBC, după ce au analizat rezultatele unui sondaj efectuat pe 7.500 de adulți germani, cercetătorii de la Școala de Management a Universității Binghamton au descoperit că sentimentele oamenilor cu privire la materialism tind să fie nuanțate. Mai exact, există o diferență între „fericirea materială" și „succesul material", au descoperit cercetătorii.
„Fericirea materială" - credința că bogăţia înseamnă fericire- tinde să fie problematică deoarece necesită „mult timp, energie și bani în toate domeniile ca să se creeze satisfacția vieții actuale, "Precum familia, munca și sănătatea", au scris autorii studiului.
Cu toate acestea, cercetătorii cred că cei care se concentrează pe „succesul material" - ideea că bogăția semnifică succes - sporește „motivația economică" a oamenilor sau motivația lor de a munci și de a-și îmbunătăți nivelul de trai. Gândirea succesului prin această lentilă ar putea face indivizii mai mulțumiți de viața lor prezentă și mai plini de speranță în viitor.
Această schimbare simplă de mentalitate ar putea face diferența în modul în care oamenii văd succesul și viața lor, dar, desigur, există alte variabile în joc. De exemplu, în timp ce acest studiu nu a acoperit şi modul în care veniturile afectează satisfacția vieții, cercetătorii sunt de acord cu faptul că are un impact puternic și asupra fericirii oamenilor. Un studiu din 2010 realizat de Universitatea Princeton a descoperit că există o corelație între fericire și bogăție, până la un punct de aproximativ 75.000 de dolari pe an. Când oamenii fac mai mult de 75.000 de dolari pe an, fericirea lor nu crește, dar cu cât veniturile lor sunt mai mici, cu atât se simt mai rău, a constatat studiul.
Jiao a adăugat că este important să ții cont de lucrurile care îți aduc fericire şi care nu vin cu un preț. „Acestea includ familia, prietenii, sănătatea ta, învățarea continuă și experiențele noi", a spus ea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.