O persoană s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Militar spunând că are simptomele noului coronavirus. A fost izolată, i s-au recoltat probe, iar acestea au fost duse la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Matei Balș. Problema a fost că laboratorul s-a închis la ora 18.00, astfel încât rezultatul se dădea abia a doua zi. În tot acest timp, persoana în cauză trebuia să stea în izolare, în condițiile în care la Spitalul Militar sunt doar două locuri pentru astfel de cazuri. Ce s-ar fi întâmplat dacă la Spitalul Militar ar fi venit zece pacienți? Faptul că se fac teste în prea puține centre și doar între anumite ore este o problemă care necesită rezolvare.
În cadrul evenimentului organizat de trustul de presă DC Media Group, din care fac parte DC News, DC Business şi DC Medical, "HEALTH ROMANIA – Ediția a III-a: FINANȚAREA SISTEMULUI DE SĂNĂTATE. FINANȚAREA TREBUIE SĂ URMEZE PACIENTUL?", Florentina Ioniţă-Radu a ridicat următoarea problemă: nu s-ar pute să există mai multe centre unde să se poată realiza testul PCA pentru identificarea acestui tip de virus?
"Vreau să relatez ce s-a întâmplat la Spitalul Militar. Vine un pacient la UPU. Suspiciune maximă să aibă coronavirus. Avea febră, intrase în contact cu o persoană care venise din Italia. Am luat măsurile necesare pentru izolare. Am avut costumele de la Ebola pentru ca medicul să poată intra la pacient.
Citește continuarea pe DCNews.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.