Nouă alimente pe care toți nutriționiștii le vor aproba. Adaugă-le în dieta ta

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Nouă alimente pe care toți nutriționiștii le vor aproba. Foto: Freepick @ KamranAydinov
Nouă alimente pe care toți nutriționiștii le vor aproba. Foto: Freepick @ KamranAydinov

Nouă alimente nu trebuie să lipsească din meniul tău dar vrei să slăbești și să te menții.

Există o listă de nouă alimente pe care toți nutriționiștii și medicii le apreciază și te sfătuesc să le consumi des.  

Recent, oamenii de știință de la Harvard au uimit brusc lumea stilului de viață sănătos cu vestea: uleiul de cocos nu este doar sănătos, ci este și nesigur. Consumând mai mult ulei de cocos, riști să obții rezultate proaste la analize (spre exemplu, colesterol mărit).

Unii experți recomandă să consumi salată de fructe sau smoothie-uri, în timp ce alții sunt îngroziți de faptul că fructele conțin atât de mult zahăr încât dăunează sănătății.

8 vitamine și minerale esențiale pentru stimularea memoriei. Care este doza necesară și ce alte beneficii mai au acestea

Unii nutriționiști nu văd nimic în neregulă cu laptele, în timp ce alții se tem de consecințele consumului alimentelor care conțin lactoză. Lista produselor controversate include și boabele de soia, dar și roșiile.

Ce este cu adevărat util? Ce poți mânca fără să te gândești la pericolele ascunse? Lista de mai jos conține alimente care sunt aprobate de majoritatea nutriționiștilor și pe care toată lumea ar trebui să le mănânce Spunem aproape toată lumea, deoarece trebuie să nu uităm de persoanele cu alergii și intoleranțe alimentare.

Siropul bun pentru ciroza hepatică. Fecioru: Cura de tratament, 45 de zile. Se repetă după 3 luni

Afinele. Nutriționiștii nu se ceartă cu privire la beneficiile afinelor, care conțin diverși fitonutrienți și antioxidanți puternici, care protejează sistemele organismului. Afinele sunt bune pentru țesuturi și mușchi, pentru funcția creierului, sistemul cardiovascular și digestie. Afinele conțin și o mulțime de vitamine și minerale: fier, magneziu, zinc, calciu, potasiu, vitaminele A, C și K.

Avocado. Probabil, literalmente, toți nutriționiștii din lume vor fi de acord că avocado este unul dintre cele mai utile alimente. Avocado este bogat în vitaminele K, C, B5 și B6, minerale, fibre, potasiu și magneziu, un micronutrient esențial, necesar tuturor persoanelor.  De asemenea, avocado protejează celulele de deteriorarea radicalilor liberi, ceea ce duce la sănătatea pielii, a părului și a creierului.

Apropo, nutriționiștii sfătuiesc să aleagă avocado Hass - au o culoare verde-negricioasă, au mai multe grăsimi sănătoase și mai puțini carbohidrați decât avocado neted și verde strălucito.

Cancerul de vezică urinară, depistat cu 12 ani mai devreme printr-un nou test de urină. Afectează 1 din 28 bărbați

Spanac și varza kale. Legumele cu frunze verzi închise (spanac și varză kale, de exemplu) au un conținut scăzut de calorii și sunt pline de nutrienți. Vitaminele A, C și K, potasiu, magneziu, fier, fibre, luteină - toate acestea pot fi găsite în legumele verzi. Antioxidanții din spanac și kale ajută la prevenirea multor boli de inimă. Aceste produse scad nivelul colesterolului, îmbunătățesc funcționarea ficatului și a sistemului digestiv.

Leguminoase. Acestea sunt o sursă excelentă de nutrienți pentru organismul nostru. Conțin proteine ​​și fibre vegetale. Fasolea poate să scadă colesterolul și zahărul din sânge, să ajute tractul digestiv și, bineînțeles, să devină asistentul tău în lupta împotriva excesului de greutate. În plus, leguminoasele conțin fier, magneziu, potasiu și zinc.

Usturoi. Un alt produs pe care experții îl adoră. Știm cu toții că usturoiul poate rezista la viruși și bacterii, dar poate, de asemenea, să scadă colesterolul și tensiunea arterială. În plus, usturoiul conține mangan, vitaminele B6 și C. Cel mai bine este să folosești usturoi proaspăt deoarece efectul său este mai puternic.

Durerea de sân, mastalgia, cauze și tratament. Când este indicată biopsia și care sunt principalele semnale de alarmă. Ce legătură au cafeaua sau sutienul

Lămâie. Desigur, ingredientul vedetă din lămâie este vitamina C. Nu este sintetizată de organism, motiv pentru care este atât de important să fie obținută din alimente. Lămâia are un efect mare asupra stării pielii (promovează producția de colagen, protejează împotriva radicalilor liberi), sistemului digestiv și imunitar. Lămâia scade colesterolul, reduce inflamația din organism, îmbunătățește starea de spirit.

Semințe chia. Un adevărat super-aliment! Conțin omega 3, antioxidanți, fibre, calciu și magneziu. Datorită acestui fapt, semințele de chia susțin oasele sănătoase și, de asemenea, îmbunătățesc digestia și vei rămâne sătul pentru o lungă perioadă de timp. Adaugă semințe chia în iaurt, suc sau apă.

Boala Parkinson, cauzată de o substanță de la curățătoria chimică. Cercetători, avertisment: Timpul dintre expunere și debutul bolii poate fi de zeci de ani

Quinoa. Quinoa este o proteină completă pe bază de plante care conține aminoacizii esențiali pentru sănătate într-o combinație ideală. Este o sursă excelentă de nutrienți (dar fără gluten) și este o garnitură grozavă. Quinoa conține magneziu, fibre, vitamine B. Nutriționiștii recomanda înlocuirea orezului cu quinoa.

Somonul sălbatic (a nu se confunda cu cel crescut la fermă) este bogat în acizi grași omega-3, care reduc riscul de boli de inimă, depresie și cancer. Somonul conține, de asemenea, aminoacizi și vitamine B. Dacă mănânci somon o dată pe săptămână, vei vedea cum se schimbă starea pielii și cum crește energia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel