Nivelul de mercur din sânge, asociat cu o formă a cancerului de piele

Angela Sabău |
Data publicării:
Boli de piele
Boli de piele

Nivelul ridicat de mercur din sânge a fost asociat cu o prevalență mai mare a cancerului de piele non-melanom, arată cercetătorii britanici.

Nivelurile mai mari de mercur din sânge au fost asociate cu o prevalență mai mare a cancerului de piele non-melanom, cea mai frecventă malignitate umană, într-un studiu publicat în British Journal of Dermatology.

Pentru studiu, cercetătorii au analizat datele din 2003-2016 a unui număr de 29.413 participanți la Studiul Național de Sănătate și Nutriție. Vârsta medie a fost de 49 de ani și 52% au fost de sex feminin.

Echipa a examinat nivelurile de sânge ale diferitelor forme de mercur: mercur total, mercur anorganic și mercur metilic. Comparativ cu indivizii cu mercur total redus, cei cu mercur total ridicat au avut un risc aproape dublu de a fi diagnosticați cu cancer de piele non-melanom.

Mercurul de metil, același risc

În mod similar, participanții care aveau un nivel ridicat de mercur de metil au avut un risc de 1,7 ori mai mare de cancer de piele non-melanom, în comparație cu cei care aveau un nivel scăzut de mercur de metil. Nivelurile de mercur anorganic au fost asociate nesemnificativ, dar pozitiv cu cancerul de piele non-melanom.

Majoritatea indivizilor din Statele Unite sunt expuse mercurului prin consumul de pește și scoici contaminate.

Unele studii au raportat incidența crescută sau mortalitatea pacienților cu cancere pulmonare și cerebrale asociate cu ocupații care implică o potențială expunere la mercur. Dovezile epidemiologice legate de cancerul de piele sunt, de asemenea, limitate.

 

Sursa, aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel