Neurochirurgul Vlad Ciurea, despre coronavirus: „nu atacă un singur organ”

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Coronavirus carantina. Foto: Pixabay
Coronavirus carantina. Foto: Pixabay

Neurochirurgul Vlad Ciurea a vorbit despre modul în care afectează organele noul coronavirus și cum ajunge la ele. De asemena, el a vorbit despre o posibilă prevenire a COVID-19.

Neurochirurgul Vlad Ciurea a vorbit într-un interviu acordat Antena 3 despre modul în care lovește noul coronavirus și spune că spune că nu atacă un singur organ. Un asemenea virus lovește exact în alveola pulmonară, de acolo intră în sânge și din sânge ajunge la inimă care suferă din toate punctele de vedere, a explicat medicul. Tot sistemul circulator este afectat și apoi suferă creierul.

„Ați observat, sunt complicații cerebrale, sunt posibile accidente vasculare cerebrale ...nu mai spun la persoane în vârstă, sunt posibile și la tineri. Nu le știm încă pe toate, dar sigur vom învăța pe parcurs pentru că orice fel de boală se compune din complicații imediate și întârziate”, a declarat Vlad Ciurea.

Întrebat cum se reface creierul, medicul a spus că celulele din jur încep să ajute celula principală afectată.

„Dacă ați observat și când vorbiți nu găsiți cuvântul perfect, dar celulele din jur te ajută și prin fraze de înlocuire. Putem să luptăm și mai ales la persoanele tinere putem să obținem rezultate foarte bune”, a spus el.

Reputatul neurochirurg Vlad Ciurea a vorbit și despre prevenirea COVID-19.

„Eu folosesc Vitamina C și cred în vitamina C, băuturi calde, am mai luat și unele medicamente antigripale și recunosc unele suplimente de mărirea imunității organismului. E plină piața...Dacă e vorba de antiinflamatoare, formula chimică a antiinflamatorului se duce în stomac...sunt foarte bune la dureri, la inflamații, la migrene și la altele, dar afectează starea unor organe importante (ficat și rinichi - n.red.)”, a spus medicul.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel