Ingrediente
- 200 g nuci
- 500 g stafide
- 3 linguri cacao
- 50 g biscuiţi simpli
- esenţă vanilie
- 2 linguri unt de cocos
Glazură
- 2 linguri cacao
- 2 linguri miere
- 3 linguri unt de cocos
Cum se prepară
Lasă stafidele la înmuiat pentru o oră în apă, cât să le acopere. Când s-au hidratat, pune nucile, stafidele, cacaua, biscuiţii, vanilia şi untul de cocos topit într-un robot de bucătărie şi mixează-le până obţii o pastă omogenă, uşor uscată, dar lipicioasă, potrivit retetepractice.ro. Dacă mai e necesar, adaugă 1-2 linguri de apă. Întinde amestecul într-o tavă mică (poate fi şi de cozonac), tapetată cu hârtie de copt şi nivelează bine.
Combină cele 3 ingrediente pentru glazură. Dacă nu iese suficient de lichidă, amestec-o puţin la bain marie, cât să se înmoaie. Toarnă glazura peste prăjitură, nivelează şi dă tava la rece pentru minim 2 ore înainte de servire.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.