Cercetători de la Colegiul de Medicină Baylor, SUA, s-au întrebat dacă se pot modifica depozitele de grăsimi ale organismului fără schimbarea obiceiurilor alimentare. Ca să afle răspunsul au făcut teste pe viermele C. elegans. Acest tip de vierme are trei perechi de neuroni olfactivi care detectează o varietate de mirosuri aeriene. Unele activează sau inhibă selectiv un singur neuron olfactiv, în timp ce altele pot stimula un grup de neuroni, au descoperit cercetătorii. Autorii studiului au analizat efectul mai multor mirosuri pe viermele amintit și au observat că doar anumite mirosuri reglează dinamic mobilizarea grăsimilor prin interacțiunea cu neuroni olfactivi specifici.
Rezultatele lor aduc o perspectivă nouă asupra modului în care este reglementat metabolismul lipidic și poate ajuta la înțelegerea de ce unele persoane pot fi mai rezistente la problemele metabolice, iar altele, nu. Concluziile la care au ajuns aceștia pot fi utilizate în metode care să ducă la pierderi în greutate. "Deși mai multe cercetări sunt este necesar, este posibil ca anumite mirosuri să declanșeze modificări ale metabolismului grăsimilor, care să conducă la pierderea în greutate", susțin cercetătorii.
Studiul, AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.