Muștarul, beneficii incredibile. De ce să îți pui muștar pe față și păr. Amestecă 1 lingură de muștar în jumătate de litru de apă caldă

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Muștarul - Foto: Freepick @rezkrr
Muștarul - Foto: Freepick @rezkrr

Muștarul are proprietăți uimitoare, cunoscute din timpuri străvechi.

Muștarul este folosit de obicei drept condiment în mai multe feluri de mâncare, însă poate fi folosit și pentru sănătate și frumusețe.

Iată ce efecte are muștarul și cum îl poți folosi

 

Pentru spălarea părului. Pudra de muștar spală bine parul gras, îi conferă catifelare și strălucire mătăsoasă. Acest produs nu este potrivit pentru părul uscat și casant!

Se diluează cu grijă 1 lingură de muștar uscat  în 0,5 litri de apă caldă. Aplică imediat soluția pe cap, masează bine, apoi clătește bine cu apă curată. După aceea, ca de obicei, aplică  pe păr un balsam. Acest tratament cu muștar poate fi folosit de 2 ori pe lună. 

Cum să dai "șunculița" pe "mușchiuleț". Cel mai bun sport care topește grăsimea. Lygia Alexandrescu: Asta e una dintre greșeli

Hreanul, cel mai bun prieten al fumuseții: atenuează petele de vârstă și întinerește tenul

Analiza care îți arată dacă riști să faci litiaza renală sau biliară. Ce înseamnă dacă ai creatinina crescută: Primele semne că mănânci prea multă carne și proteină

Mască de păr. Uleiul de muștar poate fi folosit ca mască de păr, care oferă rezultate minunate: părul devine viu și strălucitor. Aplică uleiul de muștar pe părul curat și masează bine. Apoi acoperă părul cu o folie și un prosop. Ține masca pe păr câteva ore, apoi spală-te bine cu șampon. Masca poate fi aplicată și peste noapte.

Mască pentru ten gras. Muștarul poate fi folosit ca mască pentru tenul gras, deoarece promovează nutriția și regenerarea pielii.

Aplică pasta de muștar pe față într-un strat subțire și ocolind zona din jurul ochilor. Ține masca 10 minute până când vei simți o senzație de arsură. După aceea, spală fața cu multă apă și aplică o cremă nutritivă. 

Atenție: nu folosi masca pentru pielea uscată și sensibilă.

Înainte de a folosi muștarul citește cu atenție compoziția de pe etichetă. Pasta de muștar trebuie să conțină doar ingrediente naturale: pudră de muștar, apă, ulei vegetal, oțet, sare. Produsul nu trebuie să conțină aditivi alimentari.

Elimină mirosul picioarelor cu oțet și zeamă de lămâie. Remediile bunicii îți vin în ajutor

Remediu pentru crampe

Dacă ai crampe, muștarul te poate ajuta. De îndată ce apare contracția musculară, aplică puțin muștar pe zona dureroasă și masează. Într-un minut, crampele vor trece. 

Remediu pentru ameliorarea arsurilor

Muștarul este bun pentru arsurile minore. În primul rând, spală zona arsă cu apă rece. Apoi aplică un strat subțire de muștar, care va ameliora durerea și va preveni formarea de vezicule. De asemenea, muștarul stimulează vindecarea mai rapidă. Clătește cu apă călduță după câteva minute. Produsul este potrivit doar pentru arsuri mici.

Remediu pentru ameliorarea durerii în gât

Fă un amestec pentru gargară. Pentru asta diluează 1 linguriță de muștar în 0,5 litri de apă călduță. Adăugă 1 lingură de suc de lămâie, 1 lingură de sare și 1 lingură de miere. Se amestecă bine și se face gargară cu acest amestec de câteva ori pe zi. Durerea în gât va scădea și apoi va dispărea complet.

Pune o lingură din acest ingredient în șampon. Efectul uluitor de care n-o să te mai saturi


Remediu pentru a ameliora simptomele unei răceli

O modalitate eficientă de a trata o răceală este să pui muștar uscat în șosetele din bumbac. Adaugă în fiecare șosetă câte 1 lingură de pudră de muștar. Apoi încalță șosetele și culcă-te. Muștarul activează fluxul de sânge către picioare, iar acest lucru va determina o distribuție uniformă a sângelui în întregul corp, reducând astfel inflamația căilor respiratorii.

Remediu pentru tratamentul tusei și bronșitei

Freacă partea superioară a pieptului (în zona bronhiilor) cu un strat subțire de muștar și leagă-te cu o eșarfă călduroasă. După 10-15 minute, când apare o senzație de arsură, îndepărtează muștarul cu un șervețel înmuiat în apă caldă. Apoi aplică un unguent emolient pe piele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel