Multitasking, femei. Cercetători de la Universitatea Aachen din orașul cu același nume din Germania au vrut să afle cine se descurcă mai bine în gestionarea și rezolvarea mai multor sarcini în același timp. La cercetarea lor au luat parte 48 de femei și 48 de bărbați. Li s-a cerut să facă sarcini de identificare a scrisorii sau a numărului. La unele teste au trebuit să acorde atenție la două sarcini simultan. La altele, au fost nevoiți să schimbe atenția de la o sarcină la alta, multitasking secvențial.
Cercetătorii au măsurat timpii de reacție și exactitatea participanților pe ambele tipuri de multitasking, dar și în timp ce efectuau sarcini unice. Concluzia: dovezi care contrazic stereotipul că femeile sunt mai bune la multitasking decât bărbații.
"Rezultatele prezente sugerează cu tărie că nu există diferențe substanțiale de gen în performanța multitasking", susține autorul principal al studiului, Patricia Hirsch de la Universitatea Aachen, într-un comunicat de presă citat de medicinenet.
Oamenii de știință au sesizat că diferite constatări cu privire la sex și multitasking pot fi datorate sarcinilor specifice evaluate și că niciun singur studiu nu poate evalua toate cerințele mentale ale multitasking-ului. Însă, cel puțin pentru cerințele mentale ale multitasking-ului evaluat în acest studiu - actualizarea memoriei de lucru, implicarea și finalizarea seturilor de sarcini și inhibarea - bărbații și femeile au rezultate similare, au spus cercetătorii.
Studiul a fost publicat pe 14 august în revista PLoS One. Poate fi consultat AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.