Motivul pentru care ar trebui să alegi murăturile în saramură. Florin Bălănică: Sursă bună de probiotic

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Muraturi - Foto: Freepik @gpointstudio
Muraturi - Foto: Freepik @gpointstudio

Murăturile în saramură sunt cea mai potrivită alegere. Medicii ne explică motivul principal pentru care ar trebui să alegem acest tip de murături și care este legătura lor cu creierul. 

Murăturile în saramură pot să fie o sursă bună de probiotice. Probioticele sunt bacterii benefice pentru sistemul digestiv și pot contribui la menținerea unui echilibru sănătos al microbiotei intestinale. Microbiota intestinală are un rol esențial în susținerea sănătății generale și a imunității organismului.

Murăturile sunt create prin fermentarea legumelor în saramură, un amestec de apă și sare. În timpul acestui proces de fermentare, bacteriile benefice se înmulțesc și produc substanțe care pot fi benefice pentru digestie și sănătatea generală.

Un sistem digestiv sănătos este, într-adevăr, esențial pentru prevenirea multor afecțiuni și boli. Dezechilibrul în microbiota intestinală poate contribui la diverse probleme de sănătate.

Murăturile în saramură, beneficii pentru întreg organismul

Dr. Florin Ioan Balanică, specializat în PsihoNutriție și Terapie Medicală Nutrițională, a explicat în exclusivitate pentru DC MEDICAL de ce murăturile în saramură reprezintă o opțiune sănătoasă.

”Murăturile în saramură reprezintă o bună sursă de probiotic și un bun pas înainte către dezvoltarea unei microbiote de bună calitate care, conform ultimelor studii, înseamnă primul pas către un stil de viață sănătos. 

Patologiile metabolice, neurologice, cronice, degenerescența cerebrală, toate pleacă de la un sistem digestiv nesănătos”, a explicat dr. Florin Ioan Balanică, specializat în PsihoNutriție și Terapie Medicală Nutrițională, în exclusivitate pentru DC MEDICAL.

Probioticele, ce sunt

Probioticele sunt microorganisme vii, în principal bacterii și drojdii, care oferă beneficii pentru sănătatea gazdei (adică pentru organismul uman sau animalul în care acestea trăiesc). Aceste microorganisme sunt considerate "bacterii prietenoase" sau "bacterii benefice" datorită efectelor lor pozitive asupra sănătății, în special în ceea ce privește sistemul digestiv.

Principalul tip de bacterii probiotice este reprezentat de bacteriile lactice, cum ar fi Lactobacillus și Bifidobacterium, dar există și alte tipuri de bacterii și drojdii care pot acționa ca probiotice. Aceste microorganisme se găsesc în mod natural în alimente fermentate, cum ar fi iaurtul, murăturile, kefirul, kimchi sau varza murată, sau pot fi administrate sub formă de suplimente alimentare.

Probioticele din murături pot contribui la o digestie mai eficientă, reducând disconfortul gastric, balonarea și alte probleme digestive.

Fermentarea legumelor în saramură poate conserva și chiar crește conținutul de vitamine și minerale. De exemplu, murăturile pot furniza vitamine precum vitamina C și vitamine din complexul B.

Probioticele pot influența metabolismul și pot contribui la menținerea unei greutăți sănătoase. Probioticele pot sprijini absorbția mai eficientă a nutrienților, asigurând o utilizare mai bună a substanțelor nutritive din alimente.

Există cercetări care sugerează că există o conexiune între sănătatea intestinală și sănătatea mentală. Probioticele pot avea un impact pozitiv asupra stării de spirit și a funcției cognitive.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Gabriel Cotabiță a murit

23 noi 2024, 13:08
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel