Aspectul sănătos și silueta frumoasă sunt argumentele, în cazul multor persoane, pentru care alegem să facem sport. Însă, scrie Cori Grămescu, mișcarea vine și cu o mai bună digestie, un sistem imunitar mai puternic și încredere în propriile forțe.
”Unul dintre motivele pentru care fac mișcare in mod constant este pentru ca ma ajuta sa arat bine și sa am încredere in mine. Nu postez des poze cu cum arat eu, pentru ca in economia activității mele profesionale este profund irelevant cum arat eu in raport cu ce cunoștințe am.
Însă unul din lucrurile pe care femeile le pot obține prin sport e exact aspectul sănătos, tonic și, de ce sa ne ferim de cuvinte, sexy. Picioarele frumoase, silueta definita și postura corecta te ajuta sa arați bine și sa te simți încrezătoare in tine. Ai energie sa faci tot felul de activități, automat sexul e mai bun pentru ca ești mai conectata cu corpul tău și totul funcționează mai bine in urma activității fizice constante.
Digestia este mai buna și mai regulata, sistemul imunitar se întărește datorită antrenamentelor și, mai presus de orice, sistemul hormonal beneficiază de pe urma sportului făcut constant. Nu e nevoie de eforturi supraomenești, ci doar de constanta.
Am avut o cariera in sport vreme de 15 ani și nu arătam așa cum arat acum, 7 ani mai târziu. Fac 30 de minute de sport de 4-5 ori pe săptămâna și merg pe jos din când in când. Însă faptul ca asta vine pe o disciplina de a mânca echilibrat și a păstra dulciurile și alcoolul intr-o zona de echilibru m-a ajutat sa arat la 38 mai bine decât am arătat vreodată pana acum”, notează nutriționistul Cori Grămescu pe Facebook.
O cercetare de la Institutul Național al Cancerului din Maryland susține că dacă americanii între 40 și 85 de ani ar fi face mișcare cu 10 minute mai mult pe zi, mai mult de 110.000 de vieți din SUA ar fi salvate în fiecare an. ”Proiecțiile noastre se bazează pe încă 10 minute de activitate fizică moderată până la viguroasă”, a spus cercetătorul principal Pedro Saint-Maurice de la Filiala de Epidemiologie Metabolic de la Institutul Național al Cancerului din Bethesda, Maryland.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.