Mirosul de ceapă sau ustoriu din gură: cele mai eficiente metode de a scăpa de el

Adisa Codruț |
Data publicării:
Respirația urât mirositoare
Respirația urât mirositoare

Dincolo de  guma mentolată sau de spray-ul de gură, există soluții naturale mai eficiente să scapi de respirația cu miros de usturoi.

Toată lumea are uneori respirație urât mirositoare. Multe lucruri, de la alimentele pe care le consumați până la condițiile de sănătate care stau la baza respirației, pot cauza respirația urât mirositoare (halitoză). Doi dintre cei mai puternici infractori culinari sunt usturoiul și ceapa, mai ales atunci când sunt consumate crude. Ceapa și usturoiul sunt membri ai familiei allium. Au o compoziție similară și conțin mulți dintre aceiași compuși de sulf.

Compușii de sulf dau alimentelor aroma lor distinctivă. De asemenea, aceștia eliberează gaze distinctive atunci când sunt tăiate sau pasate și se amestecă cu bacteriile care emit gaze, provocând o respirație cu miros neplăcut.

Usturoiul și ceapa pot continua să provoace respirație urât mirositoare timp de câteva ore după o masă. Ca parte a procesului de digestie, subprodusele lor sunt absorbite în fluxul sanguin și transportate în plămâni, dând respirației urât mirositoare un bis.

Dar respirația urât mirositoare nu este un motiv pentru a evita usturoiul și ceapa. Beneficiile lor pentru sănătate merită și este posibil să contracarezi efectul lor urât mirositor.

Iată cum puteți să scăpați de mirosul neplăcut de ceapă și usturoi din gură:

1. Consumați produse precum merele, spanacul sau menta

Dacă aveți o masă deosebit de bogată în usturoi, mâncați mere la desert sau mestecați frunze proaspete de mentă. Un studiu a indicat că compoziția chimică a merelor crude sau încălzite, a salatei și a mentei a ajutat la diminuarea respirației de usturoi. Ceaiul verde fierbinte și sucul de lămâie pot fi, de asemenea, de ajutor.

2. Spălați-vă pe dinți și folosiți ața dentară după ce mâncați

O mare parte din bacteriile care cauzează respirația urât mirositoare trăiesc sub linia gingivală și în acumularea de placă pe dinți. Periajul și folosirea aței dentare după ce ați mâncat ceapă sau usturoi pot ajuta la eliminarea bacteriilor care cauzează mirosul, precum și a reziduurilor alimentare.

Folosirea unei periuțe de dinți electrice vă poate ajuta să vă periați sub linia gingiei și să reduceți placa bacteriană. Acest lucru menține respirația mai proaspătă pentru o perioadă mai lungă de timp. Este, de asemenea, util să periați ușor cerul gurii și limba, atât cât poate ajunge o periuță de dinți.

Citește continuarea pe Spectacola și află alte metode de a scăpa de mirosul neplăcut din gură.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel