Ministrul Sănătății participă la strângerea de fonduri pentru secția ATI a Maternității Polizu

Adisa Codruț |
Data publicării:

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, va participa joi, 16 decembrie, la strângerea de fonduri realizată de Organizația Salvați Copiii. 

Profesorul Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, va lua parte la lansarea Campaniei pentru strângerea de fonduri  realizată de Organizația Salvați Copiii în vederea renovării, modernizarii și utilării complete a secției ATI și a blocului operator din cadrul Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului "Alfred -Rusescu" (Maternitatea Polizu).

Evenimentul va avea loc joi, 16 decembrie 2021, orele 10.30, la Biblioteca spitalului, str. Gh.Polizu, nr.38-54, sector 1, București.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, zilele trecute, că următoarele săptămâni vor fi relevante din punct de vedere al agresivităţii tulpinii Omicron a virusului SARS-CoV-2, subliniind că există "o speranţă, ca, odată cu creşterea transmisibilităţii, patogenitatea să scadă". El a fost întrebat dacă există noutăţi în privinţa "agresivităţii" noii tulpini a virusului SARS-CoV-2 - Omicron.

"Nu sunt noutăţi, am avut o prezentare, din partea Centrului European de Control al Bolilor, la întâlnirea de ieri (reuniunea de la Bruxelles a miniştrilor sănătăţii din Uniunea Europeană - n.r.). Este clar că transmisibilitatea ridicată ( a tulpinii Omicron - n.r.) este evidentă. În ceea ce priveşte agresivitatea, din punct de vedere al formelor critice, aici nu există o opinie încă suficient de bine conturată. E adevărat că în Africa de Sud, formele, în general, sunt uşoare, dar au afectat mai ales persoane tinere cu mai puţini factori de risc. Cred că următoarele săptămâni vor fi relevante din punct de vedere al agresivităţii. Există o speranţă nespusă, există o speranţă, ca, odată cu creşterea transmisibilităţii, patogenitatea să scadă, (...) ştiţi că mai avem şi alte coronavirusuri, nu e vorba doar de acesta, care produc infecţii banale. Să dea Dumnezeu să fie aşa şi să ne putem relua viaţa normală", a declarat Alexandru Rafila, miercuri, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Potrivit acestuia, ”Omicron are cu certitudine o transmisibilitate ridicată”.

"Este clar că transmisibilitatea ridicată ( a tulpinii Omicron - n.r.) este evidentă. În ceea ce priveşte agresivitatea, din punct de vedere al formelor critice, aici nu există o opinie încă suficient de bine conturată. E adevărat că în Africa de Sud, formele, în general, sunt uşoare, dar au afectat mai ales persoane tinere cu mai puţini factori de risc. Cred că următoarele săptămâni vor fi relevante din punct de vedere al agresivităţii. Există o speranţă nespusă, există o speranţă, ca, odată cu creşterea transmisibilităţii, patogenitatea să scadă, şi noi ştiţi că mai avem şi alte coronavirusuri, nu e vorba doar de acesta, care produc infecţii banale. Să dea Dumnezeu să fie aşa şi să ne putem relua viaţa normală", a declarat Alexandru Rafila într-o conferinţă de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel