Ministerul Sănătății a invitat să participe în grupul de lucru, reprezentanții autorităților publice din domeniu, respectiv Casa Națională de Asigurări de Sănătate, reprezentanții pacienților, specialiști în domeniu, toți cei care sunt implicați în asigurarea asistenței medicale pentru pacienții cu arsuri- managerii unităților cu cu paturi de arși, șefi de secție, dar și cu transportul acestora- reprezentanți ai serviciilor de ambulanță, reprezentanți DSU.
"În România, ne confruntăm cu un număr mare de pacienți cu arsură, iar problematica acestui tip de pacient este una complexă, nu numai de natură medicală. Pentru noi este importantă calitatea vieții pacientului și vrem să punem la punct o strategie pe termen mediu pentru asigurarea asistenței medicale la standarde europene pentru acești pacienți. Am chemat alături de noi atât reprezentanții pacienților, cât și pe cei care sunt implicați, zilnic, în tratarea acestora și am discutat despre problemele existente în ceea ce privește transportul, resursa umană și infrastuctura din domeniu" , a spus Horațiu Moldovan, secretar de stat.
În prima ședință de lucru a fost stabilită metodologia de lucru, dar și aspecte privind situația actuală a pacienților cu arsuri.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.