Milioane de femei suferă de această afecţiune. Ce să NU mai faci

Părul cade mai adesea toamna
Părul cade mai adesea toamna

Să găsești păr pe perie este ceva normal. Dar dacă începi să vezi o cantitate neobișnuită de păr căzut, poate fi un motiv de îngrijorare.  

Dacă observi că podoaba capilară se rărește, este foarte posibil ca acest lucru să se întâmple din cauză că îți este afectată structura firului de păr, împiedicând creșterea.

Care ar putea fi cauzele?

Dietă necorespunzătoare

Un regim alimentar sărac în proteine, zinc, vitamine și minerale esențiale organismului va determina, inevitabil, în timp, deteriorarea podoabei capilare. Cele mai predispuse persoane sunt cele care se află la cură de slăbit și care au o dietă dezechilibrată, de aceea, dacă este nevoie, se recomandă suplimentele de vitamine, care se iau la prescripția medicului.

Folosirea excesivă a căldurii

Supunerea la agresiunea termică în urma folosirii ustensilelor de păr precum placa, ondulatorul sau foehnul dau părului un aspect tern și îl fragilizează, motiv pentru care acesta va rămâne la aceeași lungime pentru o bună perioadă de timp.

Alegerea produselor nepotrivite

Alegerea greșită a produselor poate afecta calitatea firului de păr, în special dacă sunt produse pe bază de silicon. De aceea, este recomandat să eviți să le folosești dacă îți dorești un păr lung și frumos. De asemenea, îți poți face acasă măști naturale care să ajute la regenerarea podoabei capilare (de exemplu, din ulei de cocos sau ulei de măsline).

Prinderea incorectă a părului

Dacă preferi să îți părul prins în coadă destul de des, acest obicei poate determina, în timp, apariția alopeciei. Din acest motiv este recomandat să îți lași, din când în când, părul desprins, evitând astfel să pui prea multă presiune în zona scalpului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel