Mihaela Bilic: Mousse au chocolat, cea mai ușoară variantă de ciocolată. Calorii reduse

Rodica Mitu |
Data publicării:
Foto Pexels
Foto Pexels

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a vorbit despre mousse au chocolat, „cea mai ușoară variantă de ciocolată”.

„Mousse au chocolat, cea mai ușoară variantă de ciocolată. Nu am fost niciodată un mare fan al ciocolatei, cu toate că este plină de beneficii pentru sănătate, un desert premium! Fiind un produs cu densitate calorică mare, hrănitor și concentrat într-un volum mic, singura problemă vine din cantitate - cum reușești să te limitezi doar la 3-4 cubulețe de ciocolată?!

Rezolvarea au găsit-o tot francezii, când au inventat o spumă diafană și pufoasă de ciocolată, celebrul mousse au chocolat. Ciocolata expandată cu aer înseamnă caloriile reduse la un sfert: 135cal/100g față de 550-600 cal pentru ciocolata clasică, fie ea și neagră”, a scris nutriționistul Mihaela Bilic pe contul de Instagram.

„Răsfăț garantat, sănătos și echilibrat! Singurul dezavantaj (că trebuia să fie și un minus) este că nu prea se găsește și nici foarte ieftin nu e. Dar mergem pe principiul rar, puțin și bun”, a conchis Mihaela Bilic.

 

Citește și: Mihaela Bilic, despre obiceiurile alimentare

 

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a scris, într-o postare pe rețelele de socializare, și despre educația alimentară.

„Au fost vremuri când oamenii mâncau folosind tacâmuri, așezați la masă, iar mâncarea era gătită. Apoi au venit vremuri în care oamenii au început să mânânce oriunde și oricum, de obicei produse ambalate, care nu necesită lingură sau furculiță. Pentru silueta și sănătatea noastră aceste noi obiceiuri de consum au fost nefaste: lipsa unui program de masă și mâncatul pe fugă/pe pilot automat, în timp ce faci alte activități, încurajează supraconsumul. Există țări în care mâncatul pe stradă e considerat nepoliticos. Există țări în care restaurantele sunt deschise doar între anumite ore, nu mănâncă nimeni la ora 4 după-amiaza și nici înainte de ora 12:00. Există țări în care sandvișurile și mâncarea fast-food se consumă fără grabă, într-o pauză de masă respectată de toată lumea. Totul e o chestiune de educație și se bazează pe obiceiuri pe care le-ai văzut în familie, cu care ai crescut. Mâncatul în mașină, în mijloacele de transport în comun, la birou sau chiar acasă, în canapea, este o dovadă de lipsă a educației alimentare. Când muncim, muncim, iar când mâncăm, mâncăm- haideți să nu le mai amestecăm.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel