Migdalele, cea mai sănătoasă gustare din lume. Conțin grăsimi sănătoase

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
migdale - FOTO: Freepik@vecstock
migdale - FOTO: Freepik@vecstock

Aceasta este considerată cea mai sănătoasă gustare din lume. Este bogată în grăsimi sănătoase care mențin sănătatea inimii și a creierului.

Vezi și: Grupa de sânge, factor pentru colesterolul mărit. Cum influențează acest lucru

Când te gândești la o gustare sănătoasă, poate îți vine în minte un măr. Însă există un ingredient simplu și nutritiv, disponibil în orice supermarket, care le-ar putea depăși pe toate: migdalele. Recunoscute de nutriționiști și apreciate pentru beneficiile lor asupra sănătății, migdalele sunt o sursă valoroasă de nutrienți esențiali și sunt extrem de versatile. Iată de ce aceste nuci modeste sunt considerate una dintre cele mai sănătoase gustări din lume.

Migdalele, în fruntea clasamentului

Migdalele au ocupat recent primul loc într-un clasament al celor mai nutritive 100 de alimente, obținând un scor de 97 din 100, conform BBC. Migdalele sunt bogate în acizi grași mononesaturați, cunoscuți pentru susținerea sănătății inimii și care ar putea ajuta și la gestionarea nivelului de zahăr din sânge la persoanele cu diabet. De asemenea, sunt pline de proteine, fibre și vitamine și minerale esențiale, cum ar fi magneziul, vitamina E, cuprul și manganul.

Bogate în grăsimi sănătoase și antioxidanți

Deși nucile sunt adesea etichetate ca fiind "bogate în grăsimi", nu toate grăsimile sunt la fel. Migdalele conțin grăsimi sănătoase, care pot susține un nivel echilibrat al colesterolului și pot reduce riscul de afecțiuni cardiovasculare, precum atacurile de cord și accidentele vasculare cerebrale.

Jurnalul Britanic de Nutriție subliniază, de asemenea, că includerea nucilor — aproximativ 55 de grame pe zi — într-o dietă sănătoasă prezintă un risc redus de creștere în greutate, datorită proprietăților lor de a reduce senzația de foame. Migdalele sunt, de asemenea, bogate în antioxidanți, protejând celulele de stresul oxidativ și promovând sănătatea generală.

Vezi și: Mierea, superalimentul care îmbunătățește sănătatea. Rol de îndulcitor, reduce inflamația și durerea

Migdale - FOTO: Freepik@mkmult

Sprijin pentru sănătatea inimii, reglarea glicemiei și funcția creierului

Migdalele oferă nutrienți vitali pentru menținerea unei inimi sănătoase. Sunt o sursă de fitosteroli și acizi grași nesaturați, care pot reduce colesterolul, și de magneziu, care ajută la reglarea tensiunii arteriale. Cercetările din 2017 sugerează că includerea migdalelor într-o dietă echilibrată poate ajuta și la controlul glicemiei, ceea ce le face o completare ideală pentru cei care gestionează diabetul. În plus, migdalele conțin vitamina E și acid folic, benefice pentru sănătatea creierului și care pot juca un rol în funcția cognitivă și memorie.

Susținerea microbiomului intestinal

Cercetările recente sugerează că migdalele au un efect pozitiv asupra sănătății intestinului, sprijinind microbiomul intestinal — o colecție de bacterii benefice care joacă un rol esențial în digestie, imunitate și chiar în reglarea dispoziției. Un microbiom echilibrat este cheia sănătății generale, iar migdalele contribuie cu fibre și compuși bioactivi care promovează diversitatea și funcționarea acestuia.

Vezi și: Postul Crăciunului, beneficiile detoxifierii și reechilibrării organismului. Ligia Pop: Ținem cont de alimentație și de partea sufletului

Delicioase și versatile

Migdalele nu sunt doar o gustare rapidă; versatilitatea lor le face perfecte pentru diverse creații culinare. Iată câteva moduri de a include migdalele în mesele tale:

Făină de migdale: Migdalele măcinate reprezintă o făină fără gluten, perfectă pentru a coace prăjituri, biscuiți și alte dulciuri mai sănătoase.

Migdale prăjite sau coapte: Adaugă o notă crocantă la salate sau mâncăruri sărate prăjind sau coacând migdalele.

Granola de casă: Combină migdalele cu ovăz, semințe și puțină miere sau sirop de arțar pentru a crea o granola nutritivă de casă, potrivit Surrey Live.

Pe scurt, migdalele sunt pline de nutrienți esențiali, susțin sănătatea inimii, ajută la reglarea glicemiei și contribuie la sănătatea intestinului și a creierului. Așadar, data viitoare când ești la supermarket, ia în considerare această gustare incredibil de nutritivă, versatilă și benefică pentru inimă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel