Cum te ajută mierea să slăbești. Ce presupune dieta de hibernare și cum sprijină pierderea în greutate

Vlad Crăciunoiu |
Data publicării:
miere slabit Foto: Freepik
miere slabit Foto: Freepik

Mierea poate susține pierderea în greutate și sănătatea generală prin stimularea metabolismului, reglarea nivelului de zahăr din sânge și susținerea funcției hepatice.

Vezi și: O simplă căzătură sau un semnal de avertizare. Ce spun studiile despre declinul cognitiv și căderi. Un potențial semn al demenței

Mierea este un îndulcitor natural care poate ajuta la pierderea în greutate atunci când este folosită judicios. Este plină de substanțe nutritive care pot stimula metabolismul, pot ajuta la funcționarea ficatului și pot regla nivelul zahărului din sânge.

Mierea poate fi încorporată în diverse diete, cum ar fi cu lămâie, scorțișoară sau în dieta de hibernare, și poate fi o alternativă mai sănătoasă la zahăr. Se crede că mobilizează grăsimile stocate, ceea ce poate contribui la reducerea greutății și la problemele legate de obezitate.

Mierea poate, de asemenea, să reducă riscul de tulburări legate de inimă pentru persoanele supraponderale și să nu contribuie la creșterea în greutate. Atunci când este asociată cu exerciții fizice regulate și o dietă echilibrată, mierea poate susține un stil de viață vibrant și sănătos.

Se sugerează că mierea poate reduce colesterolul mai eficient decât zahărul și poate duce la o creștere constantă a nivelului de glucoză din plasmă. În concluzie, mierea poate fi o alegere sănătoasă pentru cei care caută un îndulcitor.

USDA raportează că mierea oferă apă, energie, fibre, zahăr și diverse vitamine și minerale, inclusiv fier, sodiu, potasiu, fosfor, zinc și calciu. De asemenea, conține vitamine precum folat, niacină, riboflavină, vitamina C și vitamina B6, dar are un conținut scăzut de seleniu, proteine, fibre și aminoacizi.

Mierea și zahărul

Mierea, deși conține zahăr, poate conține și vitamine și minerale benefice. Zahărul rafinat este considerat „calorii goale” și este lipsit de nutrienți esențiali pentru digestie, ducând la creșterea în greutate. Mierea, pe de altă parte, este o sursă bună de nutrienți care poate ajuta oamenii în eforturile lor de pierdere în greutate atunci când este consumată în cantități limitate.

Un studiu la care au participat 48 de persoane cu diabet zaharat de tip 2 a arătat că mierea nu crește nivelul zahărului din sânge la fel de mult ca zahărul rafinat. În plus, înlocuirea zahărului de masă cu miere poate reduce trigliceridele, colesterolul total și colesterolul „rău” LDL, stimulând sănătatea inimii.

Cu toate acestea, moderația este esențială pentru a asigura beneficiile pentru sănătate ale mierii.

Foto: Freepik @gpointstudio

Beneficiile nutritive ale mierii

Mierea este o substanță nutritivă și bogată în antioxidanți care poate fi folosită pentru pierderea în greutate.

Este adesea combinată cu usturoiul, care poate favoriza pierderea în greutate dacă îl țineți scufundat în miere și consumați zilnic un cățel înainte de micul dejun. Mierea și sucul de lămâie sunt, de asemenea, strategii populare de pierdere în greutate.

Mierea este plină cu 26 de aminoacizi și mai multe vitamine și minerale care pot ajuta la reglarea metabolismului organismului, permițând alimentelor să fie digerate, asimilate și utilizate în mod corespunzător.

Consumul zilnic a aproximativ o linguriță sau 10 ml de miere amestecată cu 5 ml de lămâie și 150 ml de apă călduță poate promova pierderea în greutate.

Sucul de lămâie este încărcat cu vitamina C, care poate curăța și crește funcția ficatului, accelera metabolismul grăsimilor și crește funcția glutationului, un antioxidant cheie pentru combaterea radicalilor liberi și creșterea imunității.

Scorțișoara face parte dintr-o altă rețetă populară de pierdere în greutate care combină mierea și scorțișoara. Amestecarea unei lingurițe de pudră de scorțișoară cu o lingură de miere și o cană de apă călduță pe stomacul gol poate ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge și a metabolismului glucozei.

Nivelurile ridicate de zahăr din sânge pot duce la creșterea stocării grăsimilor în organism, astfel încât scorțișoara poate avea un impact pozitiv asupra pierderii în greutate.

Combinarea scorțișoarei cu puterea metabolismului mierii poate fi un impuls puternic pentru eforturile de pierdere în greutate.

Vezi și: Terapia CAR-T tratează cu succes tumori cerebrale infantile incurabile anterior. Un progres major în imunoterapia pentru tumorile cerebrale

Dieta de hibernare

Dieta de hibernare este o strategie populară de pierdere în greutate care presupune consumul unei linguri de miere înainte de culcare pentru a stimula funcția hepatică și a calma hormonii de stres.

Mierea este, de asemenea, un bun înlocuitor al zahărului, potrivit pentru diverse băuturi, deserturi, clătite, fulgi de ovăz și sandwich-uri cu unt de arahide.

Un studiu clinic a constatat că mierea poate îmbunătăți greutatea corporală și lipidele din sânge la pacienții diabetici, dar poate crește nivelul hemoglobinei A1C, ceea ce o face o alegere prudentă pentru cei cu diabet.

Cu toate acestea, mulți oameni nu mai mănâncă pentru a reduce greutatea, ceea ce poate fi periculos, deoarece slăbește sistemul imunitar. Pentru a obține pierderea în greutate, concentrați-vă pe asigurarea unui aport adecvat de toți nutrienții, creșterea arderii zilnice de calorii prin exerciții fizice și o dietă sănătoasă.

Pierderea în greutate este un proces gradual, iar căutarea de scurtături poate fi dăunătoare. Consultați un dietetician sau un nutriționist calificat pentru un plan de masă adecvat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel