Mierea, antibacterieni. Cercetători de la universitățile de Tehnologie Sydney (UTS), cea din Sydney și din Sunshine Coast, toate din Australia, au analizat mierea produsă din speciile de Leptospermum (arbore de ceai) și au descoperit niveluri excepțional de ridicate de activitatea antibacteriană. Au fost testate peste 5.000 de probe de miere și 2.000 de probe de nectar, acoperind peste 50 de specii de Leptospermum.
„Lăudată pentru proprietățile sale antibacteriene și vindecătoare, mierea de calitate medicală provenită din plantele Leptospermum a devenit un tratament modern pentru răni și infecții ale pielii. Cel mai recent studiu a descoperit cel puțin șapte specii australiene de Leptospermum produse miere de calitate medicală cu activitate antibacteriană excepțional de ridicată și multe alte specii de Leptospermum care au produs miere cu activitate terapeutică benefică, precum și altele care ar intra sub miere de înaltă valoare premium", potrivit news-medical.net.
Arborii din care e produsă mierea se găsesc în mai multe regiuni precum sud-estul Queenslandului, nordul New South Wales și vestul Tasmaniei, drept „puncte fierbinți" pentru a produce aceste miere de mare valoare.
Mierea, antibacterieni. ”Soră” cu Manuka
"Australia are 84 dintre cele 87 de specii de Leptospermum. Cu toate acestea, înainte de acest studiu, activitatea antimicrobiană a speciei noastre de Leptospermum era aproape necunoscută, atât la nivel local, cât și la nivel global. Cercetarea pune producătorii australieni de miere pe scena mondială, poziționându-i ca o sursă de frunte lider și potențial abundent de calitate medicală și miere Leptospermum cu valoare ridicată", susțin cercetătorii, conform sursei citate.
Cercetarea mai susține că anumite componente chimice referitoare la activitatea antibacteriană a mierii produse de la mai multe specii de copaci Leptospermum din Australia a fost similară cu cea a arborelui Manuka din Noua Zeelandă.
Cercetătorii mai cred că studiul lor arată că "mierea australiană ar putea juca un rol pivot în prevenirea clinică și gestionarea condițiilor de sănătate, cum ar fi infecțiile pielii și rănilor".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.