Micropigmentarea buzelor este o tehnică cosmetică ce este cunoscută și sub numele de machiaj permanent, tatuaj cosmetic sau cosmetică permanentă. Micropigmentarea buzelor este utilizată pentru a îmbunătăți sau înlocui culorile șterse ale pielii.
O varietate de alte utilizări includ camuflarea sau corectarea cicatricilor, îmbunătățirea aspectului pielii decolorate și restabilirea culorii pielii deteriorate.
Un exemplu de micropigmentare completă a buzelor ar fi un tatuaj care umple tot spațiul buzelor. O parte importantă a acestei proceduri necesită conturarea marginilor care vă înconjoară buzele. Acest lucru este însoțit de umplerea lor cu culoarea preferată.
Micropigmentarea buzelor este o tehnică inovatoare de machiaj permanent a buzelor, care vă permite să vă puneți în valoare frumusețea naturală a buzelor în cel mai natural și îngrijit mod, precum și să vă intensificați culoarea buzelor, să le dați un volum seducător fără a recurge la chirurgie estetică și să le corectați forma.
Micropigmentarea buzelor, cui îi este dedicată
Un specialist în micropigmentarea buzelor realizează o procedură rapidă și nedureroasă cu ajutorul unui aparat special de machiaj permanent, cu ajutorul căruia se introduce pigmentul după ce ați convenit asupra formei și saturației buzelor (conform unei schițe realizate cu un creion cosmetic), precum și asupra tehnicii.
Dermopigmentistul Raluca Dollinger a explicat în exclusivitate pentru DC Medical care este scopul micropigmentării buzelor.
”Scopul micropigmentarii la buze este:
- Reglarea asimetriei buzelor
- Nuanțarea uniformă pentru buzele depigmentate sau cu pete
- Acoperirea cicatricilor
- Lipsa melaninei din buze face ca buzele să pară palide
- Pentru un efect de volum şi definire
- Economisirea timpului zilnic când ne machiem”, a explicat dermopigmentistul Raluca Dollinger, în exclusivitate pentru DC Medical.
Micropigmentarea buzelor, tehnici
Sunt disponibile mai multe tehnici de micropigmentare. Cele mai multe proceduri necesită doar un anestezic topic pentru a amorți pielea și a vă menține confortabil în timpul procedurii.
Procedura se realizează cu un instrument asemănător unui stilou sau cu un pistol de tatuaj standard. Acul va pătrunde câțiva milimetri în stratul mijlociu al pielii dumneavoastră (epiderma) și se injectează un pigmenți organici.
”În cazul micropigmentării buzelor sunt tehnici renumite şi anume tehnica Aquarell lips pentru volum şi tehnica full lips pentru a oferi o uniformizare completă buzelor. Prin micropigmentarea buzelor dorim uniformizarea culorii şi redarea conturului natural al buzei.
Niciodată nu vom obţine din micropigmentarea buzelor mărirea buzelor, deoarece nu este recomandat să se depăşească linia conturului natural.
Pentru cele care doresc mărire, atunci recomandarea este să se adreseze unui medic specialist. După mărirea buzelor, la un interval de 1-2 luni se poate face micropigmentare pentru a le da culoare”, a mai explicat Raluca Dollinger.
Micropigmentare buze - FOTO: Raluca Dollinger
Micropigmentarea buzelor, cui îi este interzisă procedura
Sunt persoane care nu pot beneficia de astfel de proceduri cosmetice. Unele afecțiuni medicale care fac dificilă aplicarea sau utilizarea machiajului includ afecțiuni care duc la instabilitatea mâinilor, cum ar fi artrita severă, scleroza multiplă sau boala Parkinson. Afecțiuni care au ca rezultat o vedere slabă, cum ar fi cataracta sau degenerescența maculară.
Micropigmentarea poate fi, de asemenea, un tratament sau o soluție pentru unele afecțiuni medicale, inclusiv:
- Ca urmare a unei intervenții chirurgicale reconstructive la nivelul feței.
- Pentru a camufla lipsa de culoare a pielii din cauza vitiligo.
- Ca o soluție permanentă dacă aveți alergii la machiajul tradițional, temporar, notează Cleveland Clinic.
”Orice tehnică realizată atât la sprâncene cât şi la buze sau eyeliner este interzisă femeilor însărcinate, cele care alăptează, care suferă de boli precum hemofilie, epilepsie, boli transmisibile, afecţiuni dermatologice, boli de inimă sau diabet în stadii avansate, HIV/SIDA şi alte afecţiuni, a explicat în exclusivitate pentru DC Medical, Raluca Dolllinger, micropigmentist.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.