După cum notează Clinica Cleveland, studiile au arătat că mâncatul în primele ore după trezire poate crește nivelul de energie, poate fi benefic pentru inimă și chiar poate reduce riscul de diabet. În plus, un mic dejun nutritiv poate îmbunătăți funcția cognitivă prin stimularea memoriei și a concentrării, conform WebMD.
Iată trei obiceiuri alimentare sănătoase pentru micul dejun, care vor îmbunătăți funcția creierului:
1 Adăugați semințele de in
Rachel Fine, un dietetician înregistrat și proprietarul To The Pointe Nutrition, spune că adăugarea de semințe de in este un obicei grozav de luat la micul dejun pentru funcționarea creierului. „Inul conține un procent mare de acizi grași omega-3 (ALA) per porție. Acizii grași ALA se transformă în organism în EPA și DHA, care sunt doi omega-3 importanți special pentru sănătatea creierului”, spune Fine.
Semințele de in sunt atât de ușor de încorporat și în mesele de micul dejun, dar trebuie să fie măcinate pentru ca să fie digerate pe deplin și să obțineți toate beneficiile pentru sănătate, spune Fine. „Presărați in în fulgi de ovăz și iaurt”, sugerează ea. Le puteți adăuga și la un smoothie.
2 Optați pentru nuci
Adăugarea de nuci la masa de dimineață este, de asemenea, o opțiune excelentă, spune Frances Largeman-Roth, expert în nutriție și autoarea cărții Smoothies & Juices: Prevention Healing Kitchen.
„Fie că ai un castron cu fulgi de ovăz sau iaurt, este inteligent să-l completezi cu o mână de nuci. Studiile sugerează că includerea nucilor ca parte a unei diete sănătoase poate juca un rol în menținerea și îmbunătățirea sănătății cognitive pe măsură ce îmbătrânim. Beneficiul provine din numeroasele substanțe fitochimice din nuci.”
3 Bucurați-vă de câteva fructe de pădure
Largeman-Roth vă sugerează, de asemenea, să vă bucurați de fructe de pădure cu micul dejun. „Afinele, căpșunile și murele, conțin substanțe chimice din plante care ne ajută să ne menținem creierul sănătos. Multe studii au arătat că fructele de pădure ajută la întârzierea bolii Parkinson și a bolii Alzheimer”.
În plus, „ fructele de bădure luptă împotriva inflamației și stresului oxidativ, care sunt implicate în îmbătrânirea creierului”, spune Largeman-Roth. „Puteți acoperi orice, de la iaurt până la pâine prăjită, cu fructe de pădure proaspete sau să amestecați fructe de pădure congelate în smoothie-urile dvs.”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.