Miastenia gravis, cercetătorii au găsit cheia pentru tratarea bolii autoimune

Imunoterapia pentru limfomul malign
Imunoterapia pentru limfomul malign

Una dintre modalităţile prin care tumorile scapă de acţiunea sistemului imunitar este folosirea unei proteine, numite PD-L1, care este în mod normal utilizată pentru prevenirea bolilor autoimune. Acum, cercetătorii au legat expresia crescută a PD-L1 în mușchii pacienților cu miastenia gravis cu severitatea bolii și au arătat că acest lucru ar putea ajuta în cele din urmă la controlul răspunsului imun și la modularea simptomelor bolii.

Miastenia gravis este o tulburare autoimună cronică care determină o slăbire serioasă a mușchilor scheletici responsabili de mișcări, cum ar fi mișcarea oculară, deschiderea ochilor, înghițirea și respirația. Deși simptomele pot fi controlate, în prezent nu există nici un tratament pentru această boală potențial debilitantă.

În țesuturile musculare normale, mișcarea este declanșată atunci când terminațiile nervoase eliberează un neurotransmițător numit acetilcolină, care se leagă de un receptor asupra celulelor musculare. Această legare activează mușchiul și provoacă contractul. Miastenia gravis apare atunci când sistemul imunitar atacă în mod eronat receptorii de acetilcolină necesari pentru mișcarea musculară. Controlul răspunsului imun este, prin urmare, esențial pentru tratarea miasteniei gravis.

Implicarea PD-1 și a ligantului PD-L1 în miastenia gravis este neclară, motiv pentru care cercetătorii de la Universitatea din Kanazawa investigat dacă anumite căi care reglementează răspunsul imun, cunoscut sub numele de puncte de control imun, ar putea fi valorificate pentru tratamentul miasteniei gravis.

Folosind un anticorp fluorescent specific sau marker care se leagă de PD-L1, echipa de cercetare a arătat ca ligantul a fost mai abundent în țesuturile musculare colectate de la pacienții cu miastenia gravis comparativ cu mușchii indivizilor sănătoși.

Studierea expresiei genelor în aceste țesuturi a confirmat rezultatele lor inițiale, rezultate care arată că gena PD-L1 a fost exprimată mai mult în țesuturile pacientului. Foarte important, nu a existat nici o diferență între pacienții de sex masculin și feminin, iar expresia genică nu a fost influențată de prezența tumorilor în timus, organul responsabil pentru maturarea celulelor T. Totuși, pare să existe o asociere reciprocă între expresia genei PD-L1 și severitatea bolii, după cum se arată în Science Daily.com. 


,,Relația unimodală dintre expresia genei PD-L1 și severitatea bolii este deosebit de importantă. Deoarece crește severitatea bolii, expresia PD-L1 se manifestă în celulele musculare, ceea ce poate influența reactivitatea autoimună și ajută la reducerea sau stabilizarea severității bolii. Cunoscând aceasta, putem dezvolta terapii care vizează calea PD-1 pentru a elimina simptomele de miastenie gravis", a declarat Masahito Yamada, autorul corespondent al studiului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel