Mișcarea, chiar de slabă intensitate, efecte asupra creierului

Angela Sabău |
Data publicării:
Mișcarea de slabă intensitate poate reduce îmbătrânirea creierului
Mișcarea de slabă intensitate poate reduce îmbătrânirea creierului

Puțină mișcare înseamnă mai mult decât deloc, asta pare să fie teoria după care ar trebui să se ghideze oamenii. Un nou studiu arată că activitatea de intensitate slabă, dar de mai lungă durată, are efecte benefice în îmbătrânirea sănătoasă a creierului.

Activitatea fizică sporită, chiar și la intensitatea slabă, este asociată cu un volum mai mare al creierului și îmbătrânirea creierului sănătoasă. Dovezile considerabile sugerează că angajarea în activitatea fizică regulată poate împiedica declinul cognitiv și demența, scrie medicalxpress.com.

Persoanele active au factori de risc metabolic și vascular mai scăzut, iar acești factori de risc pot explica tendința lor de îmbătrânire a creierului sănătoasă. Cu toate acestea, nivelurile specifice de activitate optime pentru prevenirea demenței au rămas neclare.

Noile orientări privind activitatea fizică din 2018 pentru americani sugerează că o anumită activitate fizică este mai bună decât nici una, dar se recomandă o activitate fizică moderată până la 150 de minute pe săptămână, pentru beneficii substanțiale pentru sănătate.

O oră de mișcare, un an de întârziere a îmbătrânirii creierului

Utilizând datele de la Framingham Heart Study, cercetătorii au descoperit că pentru fiecare oră suplimentară petrecută făcând activitate de intensitate ușoară a echivalat cu aproximativ 1,1 ani mai puțin în ce privește îmbătrânirea creierului.

"Fiecare oră suplimentară a activității fizice de intensitate slabă a fost asociată cu un volum mai mare al creierului, chiar și printre indivizi care nu îndeplinesc instrucțiun fizică. 

Aceste date sunt în concordanță cu ideea că beneficiile potențiale ale activității fizice asupra îmbătrânirii creierului pot să se acumuleze la un nivel mai mic, nivel realizabil ca intensitate sau volum", a explicat dr. Nicole Spartano, profesor asistent de cercetare în medicină la Boston University School of Medicine (BUSM). "De-abia am început să descoperim relația dintre activitatea fizică și sănătatea creierului", a spus ea.

Spartano subliniază necesitatea de a explora impactul inactivității fizice asupra îmbătrânirii creierului, în diferite grupuri rasiale, etnice și socio-economice.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel