Însă, grație unui program de cercetare la spitalul Sainte-Anne din Toulon, Franța, pacienții vor putea respira mult mai bine.
Oxigenoterapia le permite pacienților să își recapete funcția respiratorie și să limiteze efectele bolii. Acesta este obiectivul programului de cercetare lansat la spitalul Sainte-Anne din Toulon.
Terapia cu oxigen hiperbar este o tehnică care permite pacientului să respire oxigen la o presiune mai mare decât presiunea atmosferică, într-o „cameră hiperbară”. Accidente de decompresie la scufundari, embolii gazoase, intoxicații cu monoxid de carbon pot fi tratate prin acest procedeu, scrie France 3.
După un examen clinic detaliat, pacienții Covid sunt supuși unei presiuni de un bar, echivalentul scufundării la 10 metri adâncime în mare. O sesiune durează 1:15h și trebuie repetată de 5 ori pe săptămână. De fiecare dată, pacientul respiră 100% oxigen, ceea ce favorizează regenerarea țesutului pulmonar afectat de coronavirus.
„Virusul dăunează plămânilor și îi împiedică să fie bine oxigenați. Se simt imediat mai bine. O cantitate suficientă de oxigen inhibă dezvoltarea virusului. Multe terapii sunt centrate pe oxigen”, spune Prof. Jean-Eric Blatteau, șeful unității de medicină hiperbară.
Ar putea terapia cu oxigen să devină tratament oficial pentru Covid? Este încă prea devreme pentru a spune. 20 de pacienți au trecut prin camera hiperbară de la începutul programului de cercetare, pornit în februarie 2020.
Spitalul speră să trateze cel puțin 50 de pacienți, pentru a putea trage concluzii mai clare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.