Mersul rapid scade riscul de insuficiență cardiacă! Nu contează cât mergi, ci doar să mergi repede. STUDIU

Dana Lascu |
Data publicării:
Mersul pe jos la muncă îți scade riscul de infarct. Foto: Pixabay
Mersul pe jos la muncă îți scade riscul de infarct. Foto: Pixabay

Un nou studiu arată că ritmul de mers al unei persoane poate să influențeze riscul de insuficiență cardiacă.

O vorbă din bătrâni spune că „mersul pe jos face piciorul frumos”, dar de fapt efectelul fabulos îl are la nivelul inimii, a cărei sănătate o influențează!

Într-un studiu publicat în Jurnalul Societății Americane de Geriatrie (link direct studiu), realizat pe subiecți-femei aflate în postmenopauză, persoanele care au raportat un ritm de mers mai rapid au avut un risc mai mic de a dezvolta insuficiență cardiacă.

Printre cele 25.183 de femei cu vârsta cuprinsă între 50 și 79 de ani incluse în studiu, au fost înregistrate 1.455 de cazuri de spitalizare cu insuficiență cardiacă pe parcursul unei perioade de urmărire mediană de 16,9 ani. 

La înrolarea în studiu, în cohorta Women's Health Initiative, între anii 1993-1998, acest subgrup de femei nu avea insuficiență cardiacă, cancer sau incapacitatea de a merge pe jos, datele cuprinzând informații auto-raportate despre ritmul de mers și durata mersului.

Nu contează cât mergi, ci cât de repede mergi

Analizând datele colectate în acest interval, cercetătorii au stabilit că, în comparație cu femeile care au mers într-un ritm obișnuit, cele care au mers într-un ritm mediu sau rapid au avut un risc cu 27% și, respectiv, cu 34% mai mic de a face insuficiență cardiacă.

De asemenea, același studiu a arătat că mersul rapid pe jos pentru mai puțin de 1 oră pe săptămână a fost asociat cu aceeași reducere a riscului de insuficiență cardiacă ca mersul mediu sau ocazional mai mult de 2 ore pe săptămână.

„Acest studiu confirmă alte cercetări efectuate până acum care demonstrează importanța vitezei de mers pe jos asupra mortalității și a altor rezultate cardiovasculare”, a spus autorul principal dr Charles B. Eaton, de la Warren Alpert Medical School of Brown University. 

„Având în vedere că timpul limitat pentru exerciții fizice este adesea acordat ca o barieră în calea activității fizice regulate, mersul pe jos în pas rapid, dar pentru mai puțin timp ar putea oferi beneficii pentru sănătate similare cu cele recomandate 150 de minute pe săptămână de activitate fizică moderată”, a explicat cercetătorul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel