Mersul pe jos te face mai creativ. 15 minute pe zi îți pot ameliora durerile articulațiilor

Ana-Maria Bugiu |
Data publicării:
mersul pe jos foto:freepik@senivpetro
mersul pe jos foto:freepik@senivpetro

Mersul pe jos te face mai creativ. Ce spun ultimele studii.

Mersul pe jos poate aduce numeroase beneficii pentru sănătate pentru oamenii de toate vârstele. Poate, de asemenea, să ajute la prevenirea anumitor boli și chiar să-ți prelungească viața. Mersul pe jos este gratuit și ușor de integrat în rutina ta zilnică. Tot ce ai nevoie pentru a începe să mergi pe jos este o pereche solidă de pantofi de mers.

Vezi și: 6 cele mai bune ceaiuri pe care trebuie să le ai în casă. Care este ceaiul pentru colesterol și ce să îți prepari când ești răcit

1. Arde caloriile

Mersul pe jos te poate ajuta să arzi calorii. Arderea caloriilor efectivă depinde de mai mulți factori, inclusiv:

- viteza de mers

- distanța parcursă

- terenul (vei arde mai multe calorii mergând în pantă decât pe o suprafață plană)

- greutatea ta

Îți poți determina arderea calorică reală prin intermediul unui calculator de calorii.

2. Reduce ricul bolilor de inimă

Mersul pe jos timp de cel puțin 30 de minute pe zi, de cinci zile pe săptămână, poate reduce riscul de boală coronariană cu aproximativ 19%. Și riscul tău poate scădea și mai mult atunci când mărești durata sau distanța pe care o parcurgi pe zi, potrivit Healthline.

3. Poate ajuta la scăderea nivelului de zahăr din sânge

O plimbare scurtă după masă poate ajuta la scăderea nivelului tău de zahăr din sânge. Un studiu a constatat că o plimbare de 15 minute de trei ori pe zi (după micul dejun, prânz și cină) a îmbunătățit nivelurile de zahăr din sânge mai mult decât o plimbare de 45 de minute în alt moment al zilei.

Totuși, mai sunt necesare cercetări suplimentare pentru a confirma aceste constatări.

4. Ameliorează durerea articulară

Mersul pe jos poate ajuta la protejarea articulațiilor, inclusiv a genunchilor și șoldurilor. Asta pentru că ajută la lubrifierea și întărirea mușchilor care susțin articulațiile.

Mersul pe jos poate, de asemenea, să ofere beneficii persoanelor care trăiesc cu artrită, reducând durerea. 

5. Stimulează funcția imunitară

Mersul pe jos poate reduce riscul de a dezvolta răceală sau gripă.

Un studiu a urmărit 1.000 de adulți în timpul sezonului de gripă. Cei care au mers pe jos într-un ritm moderat timp de 30 până la 45 de minute pe zi au avut cu 43 la sută mai puține zile bolnave și mai puține infecții ale tractului respirator superior în general.

Simptomele lor au fost, de asemenea, mai reduse dacă s-au îmbolnăvit.

5. Îți oferă energie

Mersul pe jos când ești obosit ar putea fi un impuls de energie mai eficient decât o ceașcă de cafea. Mersul pe jos crește fluxul de oxigen prin corp. Poate, de asemenea, să crească nivelurile de cortizol, epinefrină și norepinefrină. Acestea sunt hormonii care ajută la creșterea nivelurilor de energie.

6. Îmbunătățește starea de spirit

Mersul pe jos poate ajuta sănătatea ta mintală. Studiile arată că poate ajuta la reducerea anxietății, depresiei și a unei stări de spirit negative. De asemenea, poate crește stima de sine și poate reduce simptomele retragerii sociale.

7. Stimulează creativitatea

Mersul pe jos poate ajuta la eliberarea minții și te poate ajuta să gândești creativ.

Un studiu care a inclus patru experimente a comparat oamenii care încercau să gândească idei noi în timp ce mergeau sau stăteau jos. Cercetătorii au descoperit că participanții s-au descurcat mai bine în timp ce mergeau, în special în aer liber. Cercetătorii au concluzionat că mersul pe jos deschide un flux liber de idei și este o modalitate simplă de a crește creativitatea și de a face activitate fizică în același timp.

Vezi și: Trendul de pe Tik Tok care a luat cu asalt internetul. Influencerii susțin că te ajută să slăbești și să scapi de stres

Mersul pe jos poate îndeplini exercițiile zilnice recomandate pentru oamenii de toate vârstele.

Ia în considerare să obții un pedometru sau alt dispozitiv de urmărire a fitnessului pentru a-ți urmări pașii zilnici. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Gabriel Cotabiță a murit

23 noi 2024, 13:08
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel