Mersul pe jos, cu cât mai mult, cu atât mai sănătoase vor fi vasele de sânge

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Accidentul vascular cerebral afectează tot mai mulți tineri
Accidentul vascular cerebral afectează tot mai mulți tineri

Mersul pe jos pare să îmbunătățească flexibilitatea arterelor. Oamenii de știință a realizat un nou studiu care a corelat numărul pașilor făcuți pe jos cu elasticitatea vaselor de sânge.

Cu cât mai mult mergi pe jos zilnic, cu atât mai flexibile ar putea fi arterele. Acesta este rezultatul unui nou studiu. Arterele cu o bună elasticitate, flexibilitate, reprezintă un semn al unui sistem cardiovascular sănătos, în timp ce arterele rigide, inflexibile sunt un precursor al bolilor de inimă, scrie health.harvard.edu.

Mersul pe jos și rigiditatea arterelor

Cercetătorii au reunit rezultatele din 10 studii care au măsurat numărul pașilor făcuți zilnic de pacienți, alături de rigiditatea arterială a acestuia, folosind o tehnică numită viteza undei pulsurilor. Cu fiecare bătaie de inimă, un val de sânge se deplasează prin rețeaua de artere a corpului.

Măsurarea vitezei undei pulsurilor oferă informații despre cât de rigidă sau cât de flexibilă sunt arterele. Cu cât sunt mai rigide arterele, cu atât mai repede se mișcă acest val.

Oamenii care erau foarte activi (cei care au făcut mai mult de 10.000 de pași pe zi) au avut cele mai scăzute măsurători ale vitezei undei pulsului, sugerând că arterele lor erau mai elastice decât cele ale persoanelor mai puțin active.

În general, cei care aveau obiceiul să facă cei mai puțini pași aveau aterele cele mai rigde. Adăugarea a doar 1.000 de pași zilnic poate duce la îmbunătățirea măsurabilă în viteza undei pulsului, spun autorii, al căror studiu a apărut în numărul din februarie al revistei Hypertension.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Gabriel Cotabiță a murit

23 noi 2024, 13:08
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel