Medicul nutriționist Ruxandra Pleșea spune, la Antena 3, că merele conțin o substanţă care ar ajuta în lupta cu infecția COVID. Specialistul citează studii făcute recent și vorbește de substanța numită quercitină. ”Pentru că vorbim de protecţie, trebuie să spunem că acum apar merele care conţin quercetin. Acesta este un nutrient foarte studiat acum, în contextul pandemiei de coronavirus, şi se pare că în studii chiar are efect antiviral”, declara nutriționistul amintit.
Potrivit acestuia, merele sunt recomandate, până la 600 de grame zilnic în dietă. Respectiva substanță se găsește și în ceapă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.