Până pe 18 ianuarie ne aflăm în plină retrogradare a lui Mercur în Capricorn, motiv pentru care putem asista la diferite încurcături, bruiaje, anulări, reluări sau răzgândiri. "Această retrogradare poate crea o mulțime de situații frustrante din care vom învăța o lecție prețioasă: aceea a răbdării", susține astrologul Daniela Simulescu.
Dintr-o perspectivă astrologică, Mercur este planeta despre care se spune că guvernează comunicarea, gândurile și conexiunile. Schimbarea drastică provocată de Mercur retrograd creează tulburări energetice, influențând în primul rând relațiile noastre.
Cum îți afectează Mercur retrograd sănătatea, inclusiv sănătatea mentală?
- Stres și confuzie
În perioada cu Mercur Retrograd vă puteți confrunta cu o stare de blocaj cerebral, cu o comunicare defectuoasă sau cu o defecțiune tehnologică, iar Mercur Retrograd vă poate face să vă simțiți stresat și confuz. Este o perioadă în care oamenii se pot simți dezechilibrați din punct de vedere mental și fizic.
- Simți că nimeni nu te înțelege
Se spune că Mercur guvernează sinapsele din partea din față a creierului, precum și problemele de comunicare, așa că atunci când este retrograd s-ar putea să ai o senzație de ceață și să fii nevoit să te explici clar și încet pentru a face o afirmație simplă. De aceea, ar fi mai bine să eviți discuțiile grele despre relații sau semnarea contractelor în această perioadă.
- Niveluri de energie
Indiferent dacă nivelul tău de energie este mai ridicat sau mai scăzut, schimbarea de energie te va face să te simți ca și cum ai experimenta turbulențe emoționale reprezentate prin nervozitate, neliniște, atenție necentrată și anxietate.
- Digestie sensibilă
În această perioadă, așteaptă-te ca un sistem nervos dereglat să îți facă digestia extrem de sensibilă, spune Mitchell Lewis, un astrolog care lucrează la o carte despre astrologia medicală. "Digestia se prăbușește pe măsură ce oamenii își rețin emoțiile pentru că nu comunică bine și sunt anxioși", spune astrologul, potrivit Prevention.
- Răceală, afecțiuni ale plămânilor
Se presupune că Mercur retrograd slăbește nervii care trimit mesaje către plămâni. Potrivit astrologilor, în acele săptămâni nu expirăm eficient aerul rău, ceea ce ne face susceptibili la infecții pulmonare, crește fluidele bronșice și produce expectorații.
"Este obișnuit să vedem mai multe febre legate de pneumonie și infecții pulmonare. Evitați persoanele care vorbesc de aproape și mulțimile mari", spune Maralyn Burstein, potrivit aceleiași surse..
- Schimbare în dietă
În timpul retrogradării lui Mercur, tulburările mentale și emoționale pot schimba pofta de mâncare. Unii pot mânca mai mult pentru a compensa epuizarea, în timp ce alții își pierd pofta de mâncare.
- Perturbarea somnului
Mercur retrograd afectează și somnul, pentru că în loc să dormi bine, mintea ta poate fi ocupată să se întreacă în probleme și preocupări.
- Afecțiuni ale pielii
O creștere a nivelului de stres va avea un impact asupra bunăstării generale dacă interiorizați vibrațiile negative fără a le procesa în mod sănătos sau productiv. Aceasta influențează calitatea vieții, iar efectele lipsei de somn vor apărea ulterior și pe pielea ta: ochi negri, piele ternă și umflată.
În cartea "Mercur Retrograd", autorul Bernie Ashman spune că trebuie să-ți depășești frica și negativitatea asociate cu perioadele retrograde și să-ți dobânești succesul.
"Retrogradele prezintă oportunități neașteptate când le abordezi cu creativitate și răbdare", mai scrie el, care a oferit în cartea sa un mic ghid despre cum să-i supraviețuiești lui Mercur Retrograd prin resetarea percepției:
1. Gândește pozitiv
2. Reanalizează detaliile, dar nu fii obsedat de ele
3. Regândește ceea ce încerci să comunici
4. Încearcă să nu te îngrijorezi prea mult cu privire la rezultate
5. Fii deschis la schimbare și la noi învățâminte.
Ce să faci să nu te lași afectat de Mercur Retrograd
1. Acordă-ți prioritate sănătății mentale atunci când te confrunți cu stresul și anxietatea. Investește în auto-îngrijire care poate fi benefică pentru starea ta de spirit și care te face să te simți bine, cum ar fi o plimbare în natură în aer liber, o retragere de yoga, ținerea unui jurnal, o cină vegană cu prietenii și un weekend în care să dormi fără planuri. Poate o seară de îngrijire a pielii, o băutură preferată, un serial preferat sau muzică relaxantă.
2. Păstrați-vă calmul, gândiți înainte de a vorbi
În timpul retrogradării lui Mercur, cea mai importantă parte este menținerea unei minți și atitudini pozitive.
Meditația sau exercițiile de respirație sunt modalități excelente de a ne calma emoțiile și de a ne recentra atenția. Acordă-ți suficient timp. Nu este nevoie să vă grăbiți!
3. Fiți pozitivi
"Din ce în ce mai multe dovezi sugerează că tehnicile de psihologie pozitivă pot fi într-adevăr valoroase în perioadele de stres, durere sau alte dificultăți. De asemenea, ele vă pot ajuta să vă dezvoltați reziliența pentru a face față mai ușor dificultăților și pentru a vă reveni mai rapid după evenimente traumatice sau neplăcute", potrivit Harvard Health.
4. Permiteți-vă să aveți parte de câteva alimente reconfortante
Există o legătură între stres și pofta noastră de mâncare. Stresul îi poate determina pe unii oameni să își ignore foamea și să își piardă din vedere apetitul. În schimb, unii vor deveni mâncători emoționali. Să iei puțină mâncare de confort este în regulă. Doar fiți atenți la excesul de zahăr, cofeină sau alcool.
Pentru cei care nu consumă alcool, consumul moderat de alcool nu este încurajat. Cercetările arată că un consum moderat de vin (nu mai mult de un pahar pe zi) are unele beneficii pentru sănătate.
Înghețata și ciocolata sunt în topul listei alimentelor de confort.
"În perioadele cu Mercur retrograd nu sunt recomandate analizele medicale". Daniela Simulescu: "Vă recomand să le repetați dacă simțiți că nu este ceva în regulă"
Ei bine, despre acest subiect am vorbit cu astrologul Daniela Simulescu, cea care ne-a dat câteva sfaturi în ceea ce privește sănătatea în perioadele cu Mercur Retrograd.
"Teoretic, în perioadele cu Mercur retrograd, nu sunt recomandate analizele medicale. Dar imaginați-vă cum ar fi să se pună stop pentru o perioadă, pe toată planeta. Imposibil!
Practic, ce vă recomand eu este să le repetați dacă simțiți că nu este ceva în regulă.
De asemenea, orice diagnostic pus în timpul retrogradării merită verificat din nou. Adică, vă invit să cereți a doua opinie sau chiar a treia", a declarat Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor șef Astrosens, în exclusivitatea pentru DC Medical.
Mai mult, astrologul Daniela Simulescu spune că "organismul poate avea numeroase simptome, semne total anapoda. Poți avea dureri într-o zonă, dar de fapt durerea să radieze din alte părți. De aceea, ar fi bine să nu te grăbești să tragi concluzii. Mai ales de unul singur!".
"Vom apela la Doctorul Google. Și în urma verificării unor simptome, vom descoperi că suferim de cele mai grave boli"
"Avem tendința să exagerăm totul! Pentru că vom fi mai interiorizați. Și vom analiza, și vom despica firul în patru, și vom deveni mai prăpăstioși!
Și ce vom face? Vom apela la Doctorul Google. Și în urma verificării unor simptome, vom descoperi că suferim de cele mai grave boli. Și de aici de la autodiagnosticare și automedicamentație nu mai este decât un pas!
Și pentru că Mercur retrograd creează multă anxietate, ne vom confrunta cu somatizarea. Ori simptomele acesteia provocă stres suplimentar! De parcă nu era suficient!
Dacă aveți o intervenție programată, să nu intrați în panică! Mercur retrograd nu are de-a face cu asta.
Sfatul principal: răbdare cu voi în primul rând!", ne-a mai spus Daniela Simulescu.
Cele patru perioade cu Mercur retrograd în 2023:
- 01-18 ianuarie: Mercur retrograd în Capricorn
- 21 aprilie – 15 mai: Mercur retrograd în Taur
- 23 august- 15 septembrie: Mercur retrograd în Fecioară
- 13 decembrie 2023 - 2 ianuarie 2024: Mercur retrograd în Capricorn.
Ce trebuie să faci când Mercur este retrograd?
- Începe prin a verifica totul de două ori!
- Ai grijă la comunicare!
- Fii mai atent în relațiile cu cei din jur!
- Nu te grăbi când trebuie să semnezi ceva!
- Nu forța nimic!
- Nu încerca să le faci singur pe toate!
- Nu reveni la foști parteneri!
Despre cele patru sfaturi și explicațiile lor, citește pe Astrosens.ro.
Ce să rostești dacă vrei să scapi de stres și de negativism
"Afirmațiile la început de an îți pot regla emoțiile și energia. Iată cum poți să scapi de stres și de negativism, cu ajutorul următoarelor afirmații!
1. Privesc 2023 cu încredere și îmbrățișez oportunitățile pe care le aduce
2. O să profit de fiecare zi din acest an
3. Sunt recunoscător/oare pentru dragostea din jurul meu
4. Atrag abundența pe toate planurile
5. Aleg vindecarea pentru trupul și sufletul meu în fiecare zi din an
6. Caut vindecarea pentru mine și am grijă de inima mea
7. Am grijă de cuvintele, faptele și gândurile mele
8. Știu că toate visele mele vor deveni realitate
9. Eu contez cel mai mult
10. Aleg gândurile fericite
11. Merit să mă îngrijesc mai mult
12. Îmi doresc o sănătate perfectă
13. Am încredere în acest an
14. Inima mea este deschisă iubirii și păcii
15. Mă iert și încerc să-i iert și pe alții
16. Muncesc cu drag
17. Văd totul pozitiv în lumea mea
18. Sunt în plină schimbare
19. Sunt binecuvântat/ă
20. Mă privesc cu dragoste și mă iert
21. Sunt tânăr/ă, indiferent de vârstă
22. În viața mea, se întâmplă miracole
23. Viața îmi spune DA
24. Locul meu de muncă îmi permite să am o viață sigură
25. Viața este frumoasă
Poți să-ți creezi și propriile afirmații, fără să ții cont de reguli!
Începe de fiecare dată rostind cuvintele "eu sunt". Următoarele cuvinte ar trebui să descrie ce dorești să ai sau să trăiești. Contează să-ți scrii afirmațiile ca și cum deja le-ai obținut "Mă bucur de noul loc de muncă". Scrie întotdeauna afirmațiile la timpul pozitiv", potrivit Astrosens.ro
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.