Un studiu (link direct), publicat în JAMA, sugerează că medici le recomandă femeilor să se aștepte la o durată a simptomelor de 7 ani. De asemenea, se remarcă faptul că femeile care prezintă simptome regulate, înainte de menopauză sau în primele faze, pot avea o durată mai lungă, unele femei având simptome 11,8 ani.
Aproximativ 8 din 10 femei prezintă simptome înainte și după încheierea perioadelor menstruale. Medicii se referă la timpul dintre ultima perioadă menstruală și menopauză ca perimenopauza.
Durata extinsă a acestor simptome este rezultatul reechilibrării organismului și al scăderii nivelurilor de estrogen și progesteron, deoarece ovarele își pierd progresiv funcția.
Când începe menopauză?
Deși se consideră că menopauza începe la un an de la sfârșitul ultimei menstruații, simptomele pot debuta chiar mai devreme.
Potrivit Societății Nord-Americane pentru Menopauză, vârsta medie a pentru debutul menopauzei este de 51 de ani. Însă, acest aspect poate varia. Menopauza poate debuta mai devreme.
Menopauza poate debuta ca urmare a unei intervenții chirurgicale care reduce funcția ovariană sau hormonală, cum ar fi o histerectomie, în care uterul este extirpat, sau alte genuri de operații sau tratamente pentru cancer. În aceste condiții, simptomele pot începe rapid, ca efect advers al acestor proceduri.
Simptome
Simptomele menopauzei încep de obicei atunci când nivelul de estrogen începe să scadă. De obicei, acest lucru se întâmplă la 3–5 ani înainte de începerea menopauzei, în perioada de perimenopauza.
Menstruatie neregulată
Uscăciune vaginală
Scăderea fertilității
Creștere în greutate
Bufeuri
Transpirații nocturne
Tulburări de somn
Dispoziție proastă:
Probleme de atenție
Subtierea pielii si a parului
Urinare frecventă și incontinența
Studiul integral, aici.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.