Medicina militară în România. Gl. mr. dr. Florentina Ioniță Radu, la Academia de Sănătate

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
academia de sanatate
academia de sanatate

Gl. mr. dr. conf. univ. dr. Florentina Ioniță-Radu de la Spitalul Militar de Urgență Carol Davila vine la Academia de Sănătate de la DC Medical și DC News. 

General maior medic conf. univ. dr. Florentina Ioniță-Radu de la Spitalul Militar de Urgență Carol Davila vine la Academia de Sănătate de la DC Medical și DC News. 

"Spitalul a fost înființat prin grija Armatei de atunci și grija conducătorilor din acea perioadă, ca spital al oștirii. După Unirea celor Două Principate, Spitalul Oștirii și-a dovedit eficiența și menirea în Războiul de Independență, după aceea în cele două războaie mondiale.

De fiecare dată, și în vreme de pace, spitalul a devenit Spitalul Militar Central și a fost întotdeauna pregătit pentru a face față unor provocări militare. Asta înseamnă că a avut un anumit profil.

În momentul de față, din păcate, situația internațională și nu departe de România este atât de tensionată încât nu exclude posibilitatea complet nedorită a unui alt război, care să implice și România, la alți parametri.

Cum încercați să aduceți serviciile pe care le oferă Spitalul Militar, să le adaptați condițiilor unui posibil război pe care nu ni-l dorim, dar pe care nu îl putem exclude", a spus acad. prof. Irinel Popescu, realizatorul emisiunii Academia de Sănătate, de la DC Medical și DC News.

Alături de jurnalistul Val Vâlcu și acad. prof. Irinel Popescu, realizatorul emisiunii Academia de Sănătate, gl. mr. dr. Florentina Ioniță Radu, ne va vorbi despre: 

- importanța unui spital militar în sistemul medical de urgență

- cum se poate gestiona situația medicală în cazul unui război

- ce este medicina militară modernă 

- ce înseamnă un război modern, care sunt consecințele asupra populației

- neajunsurile sistemului medical militar

- Spitalul Militar Central, prima unitate care a implementat robotica în medicină

- alocările financiare pentru spitalele militare 

- impactul pandemiei de COVID-19

- adresabilitate ridicată la Spitalul Militar Central

- investiții la Spitalul Militar Central

- importanța screeningului

Emisiunea va fi difuzată joi, 24 octombrie, ora 18:00, pe DC News TV, Youtube DC News și paginile de Facebook DC Medical și DC News. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel