La ediția din această săptămână a emisiunii Academia de Sănătate, conferențiarul și medicul Simin Aysel Florescu, director medical la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale Victor Babeș din București, a discutat despre protejarea pacienților cu boli cronice pe parcursul pandemiei COVID-19.
"În cadrul acestei protecții, a avut un rol foarte important și ce s-a întâmplat la nivel de unitatăți sanitare și la nivel de public. Pentru că, pentru a proteja aceste grupe de risc,
Noi, cumva, ne aflam între ciocan și nicovală. Adică, ce facem, neoplasme cronice și imunodeprimați versus infecție cu COVID-19. Pe care o alegem? Pe care reușim să o prevenim mai repede și care ar da deces mai rapid? Bineînțeles că o infecție de genul COVID-19 ar fi fost absolut devastatoare pentru acești pacienți. Bineînțeles că s-au întârziat și s-au temporizat anumite tipuri de tratamente și adistență medicală acordată pacienților cronici. Dar, repet, eram între ciocan și nicovală.
Medicina de dezastre, medicina catastrofică, are și ea un loc, ca specialitate în medicină și este exact ceea ce vedem în acest moment", a explicat medicul, la emisiunea Academia de Sănătate, realizată de academicianul Irinel Popescu.
Urmărește emisiunea, mai jos:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.