Medicii rezidenți își pot schimba centrul de pregătire. Anunț sesiune de schimbare

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Un medic cu adevărat bun nu are nevoie să se laude singur.
Un medic cu adevărat bun nu are nevoie să se laude singur.

Ministerul Sănătății a anunțat că va organiza în perioada februarie-martie prima sesiune de schimbare a centrelor de pregătire pentru rezidenți din acest an. Depunerea cererilor se poate face la Direcțiile de sănătate publică din centrele universitare în care se solicită continuarea pregătirii, până pe 25 februarie.

Conform unui anunț publicat pe site-ul DSP București, în situațiile în care numărul solicitărilor depășește numărul de locuri anunțat, cei în cauză pot beneficia de detașări pentru module de pregătire pentru care capacitatea de pregătire nu este depășită.

Rezidenții interesați vor prezenta avizele conducerii universităților de medicină și farmacie din centrele implicate, avizul direcției de sănătate publică și al unui coordonator de program, respectiv director de program în specialitatea în care sunt confirmați, din centrul universitar în care urmează să se pregătească.

În ceea ce privește rezidenții în medicină de familie, aceștia vor prezenta numai avizul Direcțiilor de sănătate publică și al coordonatorilor de program, de plecare și de primire.

Totodată, rezidenții pe post vor prezenta și avizul unității sanitare cu care au încheiat contract individual de muncă pe durată nedeterminată.

Afișarea solicitărilor aprobate se va face pe site-ul Ministerului Sănătății la data de 12 martie, iar schimbarea centrelor de pregătire va fi operațională cu data de 15 martie.

Criteriile după care vor fi analizate cererile

Pentru această sesiune de schimbare a centrelor de pregătire au fost stabilite următoarele criterii pe baza cărora se vor analiza aceste solicitări:

1. anul de rezidențiat ( VII, VI.... I);

2. unic susținător al unui copil minor;

3. soț/soție cu loc de muncă în centrul universitar solicitat și având în îngrijire copii

4. soț/soție cu loc de muncă în centrul universitar solicitat;

5. locuință în centrul universitar solicitat sau la mai puțin de 100 km

6. părinți bolnavi sau alte persoane în întreținere în centrul universitar solicitat.

Ce acte le trebuie

În situațiile în care numărul solicitărilor depășește numărul de locuri anunțat, cei în cauza pot beneficia de detașări pentru module de pregătire pentru care capacitatea de pregătire nu este depășită.

Potrivit prevederilor art.20, alin.(2) din Ordinul Comun MSP și MECTS nr.1141/1386/2007 privind modul de efectuare a pregătirii prin rezidențiat în specialitățile prevăzute de Nomenclatorul specialităților medicale, medico-dentare și farmaceutice pentru rețeaua de asistență medicală, cu modificările și completările ulterioare, în vederea schimbării centrului de pregătire, rezidenții interesați vor prezenta avizele conducerii universităților de medicină și farmacie din centrele implicate, avizul direcției de sănătate publică și al unui coordonator de program, respectiv director de program în specialitatea în care sunt confirmați, din centrul universitar în care urmează să se pregătească.

Rezidenții în medicină de familie vor prezenta numai avizul direcțiilor de sănătate publică și al coordonatorilor de program, de plecare și de primire.

Rezidenții pe post vor prezenta și avizul unității sanitare cu care au încheiat contract individual de muncă pe durată nedeterminată.

Toți solicitanții vor prezenta acte justificative privind motivele cererii.

Când se vor da rezultatele

Afișarea solicitărilor aprobate se va face pe site-ul Ministerului Sănătății la data de 12 martie 2019.

Schimbarea centrelor de pregătire va fi operațională cu data de 15 martie 2019.

Lista locurilor de transfer AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel