Medicament intens folosit, efecte secundare grave. Provoacă sângerare excesivă. Poate duce la deces

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
aspirina - FOTO: Freepik@topntp26
aspirina - FOTO: Freepik@topntp26

Medicamentul intens folosit pentru a ameliora durerea și febra poate avea efecte secundare grave. Provoacă sângerare masivă și duce la deces.

Medicamentul intens folosit pentru a ameliora durerea și febra poate avea efecte secundare grave. Medicii avertizează utilizatorii de aspirină cu privire la efectele secundare grave.

Sângerarea excesivă, inclusiv observarea de sânge în fecale, ar putea fi un efect secundar al luării comprimatului. Aspirina este un medicament frecvent utilizat pentru a ameliora durerile și febra. Poate fi, de asemenea, folosită pentru a reduce inflamația și pentru a preveni cheagurile de sânge.

Aspirina, efecte adverse

Cu toate acestea, ca orice medicament, vine cu riscuri potențiale. Doctorul Chun Tang, director medical și medic generalist la Pall Mall Medical, a avertizat că aceasta ar putea declanșa sângerări interne.

"Aspirina poate irita mucoasa gastrică, ducând la sângerări gastrointestinale sau ulcere. Acest risc este mai mare la persoanele cu antecedente de ulcere sau sângerări gastrointestinale. Aspirina este un anticoagulant, ceea ce înseamnă că poate inhiba coagularea sângelui.

În timp ce această proprietate este benefică pentru prevenirea cheagurilor de sânge, poate reprezenta un risc pentru persoanele cu tulburări de sângerare sau cele care iau alte medicamente anticoagulante", a spus dr Chun Tang, potrivit Express.

Farmacistul Abbas Kanani, a avertizat că acest lucru ar putea apărea sub forma de sângerări nazale frecvente și vânătăi mai ușoare.

"Și dacă vă tăiați, sângerarea ar putea dura mai mult decât în mod normal pentru a se opri", a spus Abbas.

Aspirina - FOTO: Freepik@sonjachnyj

În cazul unei reacții alergice la aspirină, aceasta ar putea rezulta și în găsirea de sânge în fecale.

"Unele persoane au o reacție gravă după ce iau aspirină. Acest lucru poate include tusea cu sânge sau găsirea de sânge în urina, fecalele sau vărsături sau albul ochilor devine galben sau pielea devine galbenă sau urina devine mai închisă, ceea ce pot fi semne ale problemelor hepatice", a mai spus farmacistul Abbas.

 Doctorul de familie Dr. Suhail Hussain a sfătuit să căutați imediat ajutor medical dacă observați astfel de probleme.

"Probabilitatea de a experimenta efecte secundare de la aspirină crește cu utilizarea prelungită sau dozele mai mari. Recunoașterea semnelor de utilizare excesivă, cum ar fi sângerarea prelungită după tăieturi minore, vânătăi ușoare sau sângerări nazale frecvente, este crucială.

Dacă apare oricare dintre aceste simptome, oprirea aspirinei și consultarea unui medic generalist este esențială. Pentru simptome mai severe, cum ar fi sângerări semnificative, căutarea imediată a asistenței medicale sau apelarea serviciilor de urgență este imperativă", a spus dr. Suhail Hussain.

Aspirina, cum să minimizezi riscurile

El a explicat și că există modalități de minimizare a riscului apariției acestor probleme.

"Pentru a diminua aceste riscuri, se recomandă luarea aspirinei cu alimente și luarea în considerare a protecției suplimentare a stomacului, precum medicamentele precum omeprazol. De asemenea, încercați să evitați luarea altor medicamente antiinflamatoare, cum ar fi ibuprofenul, în același timp cu aspirina pentru a minimiza riscul de sângerare", a mai spus dr. Hussain.

Dacă aveți o reacție alergică la aspirină, s-ar putea să aveți urticarie, umflare sau dificultăți în respirație. Ar trebui să sunați la 112 sau să mergeți la cea mai apropiată unitate de urgență.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel