Masca de față cu banane și lapte hrănește și hidratează pielea în sezonul rece

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Masca de față cu banane și lapte hrănește și hidratează pielea în sezonul rece. Foto: Freepick @8photo
Masca de față cu banane și lapte hrănește și hidratează pielea în sezonul rece. Foto: Freepick @8photo

Masca de față cu banane și lapte îmbunătățește starea pielii, o hrănește cu substanțe utile și îi oferă un aspect frumos.

În plus, masca de față cu banane și lapte se pregătește ușor și nu necesită mult timp și bani. Experții francezi recomandă femeilor să înlocuiască, din când în când, tratamentele profesionale de înfrumusețare cu remedii simple de casă.

De exemplu, unul dintre cele mai populare remedii populare este această mască de lapte și banane. Datorită acestei măști hidratante și hrănitoare, nuanța pielii va fi uniformizată și va avea o strălucire naturală.

Cu ce să te dai pe mâini ca să nu-ți crape pielea iarna. Sfaturi simple pe care trebuie să le știi

Cum se face masca și cum se aplică?

Pentru a face această mască veți avea nevoie de: un pahar de lapte și o banană.

Banana, împreună cu coaja, se tacă mărunt într-un blender și se amestecă cu laptele până la omogenizare. Masca se aplică pe fața curată și uscată. Lăsați să acționeze cinci minute, apoi aplicați al doilea strat. Așteptați cinci minute și aplicați al treilea strat.

După 15 minute, spălați masca cu apă caldă. După aceea, hidratați-vă pielea cu o cremă nutritivă. Substanțele utile din lapte exfoliază perfect pielea, o fac suplă si strălucitoare. 

Beneficiile bananelor

Bananele sunt printre cele mai populare fructe din lume. Sunt sunt cunoscute mai ales pentru conținutul lor ridicat de potasiu, care poate reduce tensiunea arterială și este legat de un risc redus de boli de inimă.

Bananele sunt, de asemenea, bogate în magneziu. O banană mare conține 37 mg, sau 9% din doza zilnică recomandată de magneziu.

În plus, bananele furnizează vitamina C, vitamina B6, mangan și fibre. Bananele coapte sunt mai bogate în zahăr și carbohidrați decât majoritatea celorlalte fructe, așa că este posibil să nu fie potrivite pentru persoanele cu diabet.

Alimente sănătoase care n-ar trebui să vă lipsească din bucătărie

Cu toate acestea, o mare parte din carbohidrații din bananele necoapte sunt amidon rezistent, care nu este digerat și absorbit. Amidonul rezistent poate scădea nivelul de zahăr din sânge, reduce inflamația și îmbunătățește sănătatea intestinală.

Beneficiile laptelui

Laptele este considerat o proteină completă, ceea ce înseamnă că furnizează toți cei nouă aminoacizi esențiali de care are nevoie organismul. În plus, este deosebit de bogat în leucină, care pare să fie aminoacidul cel mai implicat în construirea și menținerea unor mușchi puternici.

Laptele este, de asemenea, bogat în acid linoleic conjugat, un tip de grăsime Omega-6 care se găsește în carne și lactate, în special la animalele hrănite cu iarbă. Unele studii sugerează că acidul linoleic conjugat ar putea oferi mici beneficii în ceea ce privește pierderea în greutate - deși nu toate studiile sunt de acord.

 

Consumul de lapte este important. Iată cinci motive

Este bogat în nutrienți necesari organismului. Laptele conține substanțe nutritive esențiale de care are nevoie corpul nostru: calciu, potasiu, fosfor, proteine de înaltă calitate, vitaminele A, D și B12, riboflavina și niacina.

Ușurează digestia. Laptele rezolvă problemele de digestie, deoarece stomacul este ușor de digerat. La fel de ușor de digeratg, ba chiar capabile să hrănească microbuimul intestinal și să-l menține sănătos, sunt iaurtul, laptele bătut, sana și kefirul. 

Este bogat în proteine. Laptele nu este numai bogat în nutrienți, ci și în proteine. Un pahar de lapte conține 8g de proteine. Aceste proteine sunt importante pentru corpul uman, deoarece ne ajută să ne păstrăm mușchii și țesuturile și să le menținem în stare de funcționare. Laptele conține o proteină numită cazeină beta, care este importantă pentru creștere, la copii. 

Ciocolata neagră, consum. Cu ce ne ajută sănătatea

Lupta împotriva bolilor. Un pahar de lapte pe zi poate reduce riscul de a contracta boli. Cercetătorii au descoperit că laptele reduce, printre altele, riscul de a avea accidente vasculare cerebrale și hipertensiune arterială. Lactoza prezentă în lapte ajută la reducerea producției de colesterol în ficat. Laptele bogat în proteine poate fi asociat cu alte ingrediente pentru a face parte din dieta sănătoasă. Spre exemplu poate fi amestecat cu miere și cu turmeric, ceea ce îi dă proprietăți anti-cancerigene. 

Ameliorează stresul. După cum știm, laptele este o sursă excelentă de vitamine și minerale. Așadar, un pahar de lapte băut după o zi de muncă lungă și stresantă, vă poate face să vă simțiți mai calmi și vă permiteți relaxarea mușchilor și a nervilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel