Masajul facial, între mit și adevăr. Medic: Distruge foarte multe fețe

Sonia Baciu |
Data publicării:
masajul facial intre mit si adevar. FOTO Pexels @ Ornella Delfino
masajul facial intre mit si adevar. FOTO Pexels @ Ornella Delfino

Masajul facial și efectele asupra sănătății pielii.

Tenul luminos și sănătos este dorit de foarte multă lume. Unele femei apelează la diverse tehnici ale cabinetelor de înfrumusețare, altele țin cont de o alimentație care să le ofere nutrienții necesari pentru tenul ferm, mult visat, pe care trecerea timpului să nu își lase urmele.

Și mai există și o categorie de persoane care apelează la masajul facial, însă acesta pare că este doar un mit, potrivit dermatologului Viviana Iordache.

”În ceea ce privește masajul facial, este un mit care distruge foarte multe fețe”, a explicat Viviana Iordache, medic specialist dermatolog, în emisiunea ”Vorbește lumea” de la Pro TV, în legătură cu păstrarea pielii ferme prin masaj facial. ”Am văzut și eu diferite postări în care persoanele respective erau învățate să facă o așa zisă gimnastică facială.

Mai mult decât atât, se găsesc pentru vânzare tot felul de dispozitive care promit că exersând cu acelea vor produce o elasticitate mai mare sau vor ajuta la liftingul feței. Nimic mai greșit”, a mai spus specialistul.

De altfel, medicul a precizat că mușchii feței sunt, pe de o parte, extrem de complecși, pe de altă parte, sunt niște mușchi pieloși.

”Au un capăt care se inseră pe o structură de sprijin, și celălalt pe piele. În momentul în care ai tras de pielea respectivă, de fiecare dată vei rupe din fibrele de colagen natural.

La nivelul gâtului este un mușchi care pornește de la baza gâtului și urcă până la două degete deasupra osului mandibular. Acest mușchi, prin contracția lui, deci toate exercițiile prin care tragem de această platismă vor duce fața în jos.

Mai mult decât atât, orbicularul gurii este un mușchi sub formă de sfincter. Acesta nu stă pe nimic, nici pe os, nici pe ligament, el stă doar pe alți mușchi, deci toate exercițiile prin care țuguiem buzele, prin care ne strâmbăm, prin care mestecăm, vor produce o contracție a acestui mușchi rotund, care la rândul lui va trage de mușchii din vecinătate și va produce, din nou, coborârea feței și uzarea pielii”, a mai spus dermatologul.

Rolul COLAGENULUI, "proteina URIAȘĂ" pentru piele: Dacă apa din piele scade sub 10%, apare inflamaţia și DISTRUGE pielea

Cum se pot remedia cearcănele și pungile de sub ochi

Dacă cearcănele sunt semnul nopților nedormite, pungile de sub ochi reprezintă o problemă legată de drenajul limfatic, iar masajul facial, dacă nu este realizat în mod corespunzător, poate să aibă efectul opus celui așteptat.

”În ceea ce privește zona cearcănelor, trebuie să înțelegem exact la ce ne referim. Dacă prin cearcăne înțelegem un găvan mai mare, nu are nicio legătură. Nici masajul, nici nimic altceva.

Găvanul mai mare, fie se umple cu acid hialuronic, fie dacă vorbim doar de culoarea vineție se tratează cu niște lasere speciale.

Dacă vorbim de pungile de sub ochi, există un drenaj limfatic, care se poate face cu masaj. Dar el trebuie făcut cu blândețe, corect și cu substanțe ajutătoare.

Apa se întoarce, degeaba ai mutat-o dacă nu duci și gunoiul de acolo. Gunoiul va atrage apă și apa se va întoarce și pungile recad.

Drenajul corect trebuie să plece de la coada ochiului înspre canalul lacrimal (n.r. spre nas), deci acele mișcări spre exterior, nu doar că nu vor face bine, dar vor bloca în mod complet acel drenaj, și pungile, chiar dacă pe moment, sunt ceva mai bine, pe termen lung vor fi mai mari, nu mai mici”, a mai spus medicul dermatolog, la Pro TV.

Dependența de acidul hialuronic, MIT demontat. Dr. Panțuru: Este una emoțională

”Acidul hialuronic este o substanță de umplere, el se găsește sub două forme, în afară de cel din creme, cel pentru mezoterapie, care se injectează în derm pentru a menține hidratarea, pentru a stimula colagenul, care într-adevăr, nu are rezultate imediate, respectiv cel mai dens, mai consistent, care se folosește pentru a reface volumul, pentru a umple ridurile, acolo rezultatele sunt vizibile imediat, în cabinet”, a explicat dr. Iulia Panțuru, medic specialist dermatolog, la ”Neatza cu Răzvan și Dani” de la Antena 1.

Mituri și adevăruri despre acidul hialuronic

Astfel, în cadrul emisiunii, medicul a spulberat câteva dintre miturile legate de acidul hialuronic, susținând că acesta crează doar o dependență emoțională, nicidecum una fizică. Și totul pentru că folosirea lui 

Acidul hialuronic împiedică formarea și definirea ridurilor

”Împiedică formarea ridurilor în momentul în care îl folosim pe post de mezoterapie, deci de hidratare, pentru că dezhidratarea este prima cauză de apariție a ridurilor și putem să folosim acidul hialuronic injectabil pentru a umple ridurile deja formate”, susține medicul specialist. Citește mai departe AICI.

Vezi și: Cearcănele, de la moștenire la oboseală. Cauzele și tratamentul lor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel