Masajul constă în frământarea mușchilor și a țesuturilor moi. Poate că aceasta este una dintre cele mai vechi proceduri medicale. Multe popoare au folosit puterea vindecătoare a masajului pentru a lupta împotriva diferitelor boli.
Atingerea este un răspuns natural care exprimă simpatie și sprijin pentru o persoană care este stresată sau suferă. Prin urmare, de fiecare dată când te lovești, reacționezi din reflex și atingi imediat zona învinețită pentru a atenua disconfortul.
Masajul funcționează în același mod. În acest articol, îți spunem care sunt beneficiile incontestabile pentru sănătate ale masajului.
Beneficiile masajului pentru corpul uman
Îmbunătățește circulația sângelui
Insuficiența circulatorie este o problemă serioasă pe care majoritatea oamenilor tind să o ignore. Mai devreme sau mai târziu acest lucru poate duce la probleme grave de sănătate.
Masajul este o modalitate excelentă de a activa circulația sângelui în organism. În special, furnizează mai mult oxigen și substanțe nutritive către țesuturi și organe vitale. Creșterea circulației sângelui și a limfei îmbunătățește starea celui mai mare organ uman - pielea și ajută la creșterea apărării organismului.
Stimulează colagenul cu cinci produse naturale: pielea ta va fi tânără și luminoasă
Îmbunătățește calitatea somnului
35% din populația lumii suferă de insomnie. Această afecțiune are un efect negativ asupra organismului și îl face mai susceptibil la inflamații și infecții.
Insomnia poate provoca apariția unor boli cronice atât de grave precum diabetul, patologiile cardiovasculare, depresia și chiar obezitatea. Toate acestea sunt destul de ușor de explicat, deoarece fără un somn bun și de înaltă calitate, este imposibil ca organismul să se odihnească și să se recupereze complet.
Studiile au arătat că masajul este un excelent remediu natural pentru insomnie. Acest tip de terapie manuală afectează sistemele musculare, nervoase și limfatice, oferind o odihnă de noapte de calitate și mai profundă.
Nu neglija pielea gâtului și a decolteului. Urmează aceste sfaturi pentru cele mai bune rezultate
Reduce durerile de spate
Durerea lombară cronică afectează tot mai multe persoane, iar unii experți chiar o numesc boala timpurilor moderne.
Acest lucru se datorează faptului că majoritatea persoanelor își petrec ziua pe scaun și nu sunt atente la poziția greșită a corpului. Toate acestea afectează partea inferioară a spatelui și provoacă dureri severe și ascuțite. Pentru prevenirea și reducerea intensității durerii, masajul terapeutic este foarte util.
Ciupercile au zeci de beneficii pentru sănătate: 9 motive ca să le adaugi în dietă
Elimină durerea de cap
Durerile de cap nu sunt diferite de alte senzații neplăcute din organism. Prin urmare, masajul este cel mai eficient remediu pentru această problemă.
În acest caz, trebuie masate punctele critice, adică zonele de pe umeri și gât. Frământarea profundă a mușchilor ajută la ameliorarea tensiunii, ceea ce reduce și intensitatea durerilor de cap.
Îmbunătățește digestia
Dacă suferi de constipație sau alte probleme digestive, masarea abdomenului poate ameliora disconfortul. Acest lucru a fost evidențiat de un studiu, din 2016.
Participanții la studiu, asistentele care au masat cavitatea abdominală timp de 14 zile, au suferit mai puține dureri abdominale și constipație, decât grupul de control care nu a făcut această procedură.
Normalizează tensiunea arterială
Masajul ameliorează stresul și ajută la eliminarea anxietății, doi factori de risc importanți pentru hipertensiune arterială. Poți reduce indicatorii pentru hipertensiune prin frământarea mușchilor timp de 10-15 minute, cel puțin trei zile.
Pe lângă relaxarea corpului și a minții, în corpul uman apar anumite schimbări fiziologice și psihologice. Astfel, masajul nu doar că creează o senzație de confort și relaxare, ci poate și vindeca.
Articolul are doar scop informativ. Poți face proceduri profesionale de masaj doar la recomandarea medicului. În unele cazuri, masajul poate face mai mult rău.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.